Ontvang onze nieuwsbrief:

Mei architects and Planners wint MIPIM Architectural Review Future Project met Fenix 1

Fenix 1 gezien vanuit Rotterdam Zuid (foto: Ossip van Duivenbode)
Fenix 1 (foto: Ossip van Duivenbode) Fenix 1 (foto: Ossip van Duivenbode) Fenix 1 gezien vanaf Rotterdam Noord (foto: Ossip van Duivenbode) Robert Winkel van Mei (li) en Peter van der Gugten van Heijmans

18 maart 2019: Robert Winkel van Mei architects and planners en Peter van der Gugten van Heijmans hebben 14 maart jl. in Cannes de prestigieuze prijs in ontvangst genomen.


Mei architects and Planners wint MIPIM Architectural Review Future Project met Fenix 1 in de categorie Old & New


Het MIPIM AR Future Project Awards programma selecteert wereldwijd projecten van innovatieve en hoge kwaliteit architectuur. De projecten dienen ook te voldoen aan een succesvolle ontwikkel-, ontwerpopgave en impact te hebben op de omgeving en toekomstige gebruikers.


Uit het juryrapport:
“The design of Fenix I makes a coherent relationship between old and new which elegantly dovetails existing and added structure and convincingly first into its docklands context.”

Fenix I is een combinatie van renovatie en herbestemming van de voormalige Holland-Amerika Lijn loods in Rotterdam met daaróp nieuwbouw van 212 huur- en koopappartementen. De unieke lofts kunnen volledig aan de wensen van de kopers zowel horizontaal als verticaal worden ingedeeld.


Booosting en Bouwen met Staal organiseerden 25 september 2018 ism Mei en ABT (constructief ontwerp) een projectbezoek naar Fenix 1 vanwege de grote technische uitdagingen. Een immens stalen tafelconstructie (als overgang tussen oud-nieuwbouw) is door de bestaande loods geplaatst en draagt de loftwoningen die erboven in beton zijn opgetrokken.

 

In de bestaande loods komt een mixed-use programma met werken, cultuur, recreëren en parkeren. Een actieve plint langs de kade en Veerlaan zal diverse ondernemingen huisvesten die actief zijn in de 3 C’s: cultuur, culinair, creatief.

 

Fenix 1 is gevestigd aan de Veerlaan te Rotterdam Zuid (op Katendrecht).

meer info
ABT Fenix 1

Fenixlofts 

Mei architects and planners Fenix 1
projectbezoek Booosting Fenix 1

winnaars MIPIM Future Project Awards


Van harte proficiat!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl