Ontvang onze nieuwsbrief:

VMRG Bright Inspirations 26 van Joost Heijnis: Muur

Joost Heijnis (foto: Leon van Woerkom)

17 december 2018: Laatste column VMRG Bright Inspiratons van Joost Heijnis voor Gevelbouw nummer 6-2018.


VMRG Bright Inspirations 26 van Joost Heijnis: Muur

De afgelopen jaren had ik het genoegen om met enige regelmaat deze twee kolommen te mogen vullen. Dat viel niet altijd mee. Vaak haalde ik de deadline maar op het nippertje. Zo ook nu. En nu is daar opeens de laatste keer aangebroken dat er tweehonderdvijftig woorden als invulling voor deze plek van mij worden verwacht. Tijd dus om een klein beetje terug te blikken.

Vol goede moed en met de nodige dosis ambitie begon ik aan deze reeks, in het kader van het eerder in het leven geroepen thema "Bright Inspirations", uiteenlopende onderwerpen te verzamelen. Zoals de titel van dit VMRG thema al aangeeft was het me er vooral om te doen vakgenoten, bouwgerelateerde professionals en andere geïnteresseerden te inspireren elke dag iets betere gebouwen te ontwikkelen, te ontwerpen en te bouwen. Dat is, zoals u weet, in deze branche ernstig nodig.

Zo terug kijkend vraag ik me af of dat, met enig schaamrood op de kaken, eigenlijk wel gelukt is. Wat ik in elk geval wel deed is vrijuit klagen over de aannemerij, fulmineren over de passiefbouw theorie en sputteren over rioolinspectie-eisende opdrachtgevers (excuus voor het woordgebruik). En of dat nu allemaal heeft bijgedragen aan frisse ideeën…

Hoe banaal soms ook, de meeste onderwerpen waren vaak zaken waar ik in de dagelijkse praktijk tegen aanliep. Me aan stoorde. Of die me opvielen. En daar was ik niet de enige in, dat weet ik zeker. In dat opzicht kunnen columns latent aanwezige ideeën bij gelijkgestemden aanwakkeren, mensen binden. Of de inhoud nu inspireert of juist irritant is. En dat was nu juist het idee van deze reeks. Ik hoop desalniettemin dat ik u niet teveel als klaagmuur heb gebruikt. Tot ziens.

 

Joost Heijnis
projectleider architectenbureau cepezed

Deze column is verschenen in Gevelbouw 6-2018 van VMRG
Overzicht van alle columns

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl