Ontvang onze nieuwsbrief:

Maskeradewoning gedemonteerd en herbouwd

een groot deel is al gedemonteerd (bron: RTV Rijnmond)
Maskeradewoning op CHV Heijplaat

12 december 2018: De Maskeradewoning naar ontwerp van Booosting aangeslotene Maarten van der Breggen wordt momenteel geheel gedemonteerd en herbouwd. Het wordt ingezet als een CO2 reducerend, klimaatneutraal en flexibel en demontabel gebouw. Het gaat dienst doen als informatiecentrum van de Floating Farm te Rotterdam.


Maskeradewoning gedemonteerd en herbouwd

 

De duurzame woning Maskerade op Rotterdam-Heijplaat wordt deze week afgebroken. De zelfvoorzienende, compleet demontabele woning moet plaats maken voor een nieuwbouwwijk. In 2019 wordt Maskerade weer opgebouwd in de Merwehaven in Rotterdam-West bij de Floating Farm die daar zal komen. Hemelsbreed een afstand van een kleine 3 km.


De woning bestaat uit twee appartementen, die goed geïsoleerd zijn en driedubbel glas hebben. Het zijn beide nul-op-de-meter-woningen, met bijvoorbeeld zonnepanelen en een zonneboiler om zelf warmte en elektriciteit op te wekken.

Maskerade maakte onderdeel uit van Concept House Village, een proeftuin voor innovatieve en duurzame woonconcepten voor bestaande bouw en nieuwbouw in Rotterdam Heijplaat. Een Living Lab waar innovatieve woningen, producten en systemen getest werden met en door bewoners. In september 2015 organiseerde Booosting een bezoek aan deze experimentele wijk.

 

Info over de stand van zaken van de andere Concept Houses volgt zsm.

meer info

filmpje RTV Rijnmond 10 december 2018 (04:20)
floating farm drijvende boederij Rotterdam

maarten van der breggen duurzaam architect

activiteit naar Concept House Village september 2015

opening Maskeradewoning mei 2015 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl