Ontvang onze nieuwsbrief:

ARC18 Development Award voor Mei architects and planners met het Kaaspakhuis

Kaaspakhuis Gouda (foto: Ossip van Duivenbode)
(foto: Ossip van Duivenbode) De originele kaasplanken zijn hergebruikt als wandbekleding (foto: Ossip van Duivenbode) (foto: Ossip van Duivenbode) (foto: Ossip van Duivenbode)

03 december 2018: Booosting aangeslotene Mei architects and planners en WhiteHouseDevelopment hebben de ARC18 Development Award gewonnen met de transformatie van het Goudse Kaaspakhuis tot loftgebouw.


ARC18 Development Award voor Mei architects and planners met het Kaaspakhuis

De jury, onder leiding van Jeroen van Schooten, prijst de manier waarop architect en ontwikkelaar, in nauwe onderlinge samenwerking, het gebouw nieuw leven hebben ingeblazen.

 

uit het juryrapport
“Het Kaaspakhuis in Gouda is een project dat alles heeft waar de jury naar op zoek was. Het is een project waarvan de meeste partijen de ontwikkeling te risicovol vonden. Een project dat een grote complexiteit kent en gerealiseerd is in een lastige markt. Het is een project dat commercieel gezien een doorslaggevend succes is geworden en dat circulariteit hoog in het vaandel heeft staan. Een project waar de gebruikers hun individuele wensen mochten laten gelden.”

 

loftwoningen in een rijksmonument 

Het kaaspakhuis ‘De Producent’ in kaasstad Gouda is een rijksmonument en onderging een spectaculaire transformatie tot loftwoongebouw. Mei architects and planners nam samen met White House Development zelf het initiatief voor deze succesvolle ontwikkeling. In het hart van het gebouw is een royaal atrium gemaakt, van waaruit nu 52 unieke en sfeervolle loftwoningen worden ontsloten. Door innovatief hergebruik van zoveel mogelijk elementen uit het oude pakhuis, zoals de originele kaasplanken, is de geschiedenis van 100 jaar kaas nog goed voelbaar in het gebouw.

 

ARC18 Development Award

De ARC18 Development Award is de prijs voor het best ontwikkelde architectuurproject van 2017/2018. De award wil de dialoog tussen projectontwikkelaar en architect bevorderen om zo een hoogwaardig kwalitatief gebouwde omgeving na te streven. De jury heeft gezocht naar projecten die door slim architectonisch nadenken een goede commerciële waarde hebben behaald en daarmee een goede ontwikkeling.

meer info

De Architect organisatie ARC Awards

Mei architects and planners
Projectinfo Kaaspakhuis


Van harte proficiat!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl