Ontvang onze nieuwsbrief:

In 10 stappen een Active House

Active House

05 november 2018: Active House Nederland introduceert ‘In 10 stappen een Active House’. Door de stappen te volgen kan gegarandeerd een Active House worden verkregen.


In 10 stappen een Active House

Als je een goede, gezonde woning wil ontwerpen, moet je van goede huize komen. Je hebt te maken met regelgeving als Bouwbesluit en BENG. Je moet helder op het netvlies hebben wat de definitie voor een gezonde woning is, daarnaast wil je opdrachtgevers zoveel tegemoet komen in hun wensen.

 

gezonde woning

Voor een gezond leven is het zeer belangrijk dat je leeft in gebouwen die comfortabel en gezond zijn. Daarbij zijn voldoende daglicht en frisse lucht essentieel, want die zorgen voor een aanwijsbaar positief effect op de gezondheid en de gemoedstoestand van mensen. Uit de Healthy Homes Barometer blijkt echter dat op dit moment tachtig miljoen Europeanen in vochtige huizen leeft. Leven in zo’n ongezonde woning kan zorgen voor astma, vermoeidheid en slechte arbeidsprestaties en de leervaardigheden van kinderen negatief beïnvloeden.

10 stappen

Om ontwerpers het leven wat eenvoudiger te maken, is het stappenplan ‘In 10 stappen een Active House’ ontwikkeld, waarin wordt aangeven welke prestaties er van een Active House worden verwacht. Active House heeft als visie dat comfort-, energie- en milieuaspecten in een woning in balans moeten zijn; het wooncomfort en de gezondheid van de bewoners staan hierbij centraal.

Door de stappen te volgen worden de essentiële kenmerken van een Active House meegenomen in het ontwerp van de woning. Met dit stappenplan kan gegarandeerd een Active House (lees: een gezonde, comfortabele woning) worden verkregen.


Naast de Active House-specificaties zijn er ook ontwerprichtlijnen in het stappenplan die gebruikt kunnen worden in de eerste fasen van het ontwerp.

 

De 10 stappen zijn locatie, plattegrond, ruimte, daglicht, ventilatie, zontoetreding/-wering, isolatie, warmte, energieopwekking en materialisatie.

 

Active House NL

Active House Nederland is ontstaan als nationale aftakking van de Active House Alliance, die meer dan veertig internationale leden telt. Active House Nederland bestaat op dit moment uit elf marktpartijen die hun expertise hebben gebundeld.

meer info

Active House Alliance

Active House Nederland

stappenplan in 10 stappen een Active House

 

contactpersoon

Gerard Vos Imago Bouwers

gerard@imagobouwers.nl

06 44699677

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl