Ontvang onze nieuwsbrief:

Façade Service Applicatie’ voorspelt onderhoud aan gebouwen

29 oktober 2018: Om alle gebouwen en (corporatie)woningen in de toekomst goed te onderhouden zijn innovatieve oplossingen nodig. Booosting aangeslotene VMRG, OCTO en Aeroscan ontwikkelen samen met 39 publieke en private partijen de ‘Façade Service Applicatie’ (FaSA).


Façade Service Applicatie voorspelt onderhoud aan gebouwen

nieuwe app

FaSA is een platform dat de fysieke vastgoedmarkt innoveert door inzet van digitale middelen als sensoren, drones en kunstmatige intelligentie. Met deze nieuwe applicatie wordt niet alleen de huidige staat van gebouwen in kaart gebracht, maar ook het toekomstig onderhoud met behulp van slimme algoritmes voorspeld. De corporaties die bij de ontwikkeling van FaSA zijn betrokken zien de applicatie als een manier om de betaalbaarheid van woningen te vergroten vanwege lagere onderhoudskosten. Daarnaast maakt deze technologie het volgens de gevelindustrie mogelijk om de waarde van vastgoed over een langere termijn nauwkeuriger te bepalen. Dit is van belang voor het hergebruiken van producten en grondstoffen in een circulaire economie.

subsidieprogramma Kansen voor West
In het subsidieprogramma Kansen voor West hebben de vier grote steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) en de Randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) hun krachten gebundeld. Zo groeit de Randstad uit tot één van de economisch sterkste grootstedelijke regio’s in Europa. Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag heeft besloten dit project te subsidiëren uit het subsidieprogramma ‘Kansen voor West’. De gemeente Den Haag is blij met de samenwerking van onderwijsinstellingen uit deze regio. 

De subsidie Kansen voor West komt uit het Europese Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO).


platform FaSA

De volgende partijen zijn betrokken bij FaSA: VMRG, OCTO , Aeroscan, Alkondor Hengelo, Hermeta Gevelbouw, TGM, Schipper Kozijnen, Rollecate Groep, ASK Renovatie, PHB Advice & Projectmanagement, Fortron, Gevelbeheer Nederland, De Haan Westerhoff, NeroQom, Vereniging ION, Koers, Heembouw, Lockhorst, van der Meijs, Hemubo, AkzoNobel, Kawneer, Schüco, Hueck Aluminium Profieltechnieken, Aluprof, Reynaers, Hydro Building Systems, Kleurrijk Wonen, Talis, Poort 6, Woonlinie, de Alliantie, Mitros, Staedion, de Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan, Nimeto Utrecht en Kenniscentrum Gevelbouw.


meer info
VMRG

Jolanda Verschuur

Manager Marketing en Communicatie
jolanda@vmrg.nl + 030 605 3644

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl