Ontvang onze nieuwsbrief:

Extreme heat testing met de Mobifire® van Efectis

Mobiele oven Mobifire® (bron: Efectis)

29 oktober 2018: Efectis heeft de mobiele oven Mobifire® ontwikkeld.


Extreme heat testing met de Mobifire® van Efectis


De Mobifire® kan worden ingezet om tunnels te beschermen tegen de extreme hitte die optreedt tijdens een tunnelbrand. Om te onderzoeken of tunnels bestand zijn tegen deze extreme temperaturen en ook om te onderzoeken of de tunnel na een brand kan worden gerepareerd.

De Mobifire® voert kleinschalige in-situ testen uit in bestaande tunnels en helpt tunnelbezitters om corrigerende maatregelen te ontwerpen om de betonnen draagconstructie te beschermen.


Amsterdamse test 
Dit voorjaar heeft Efectis Nederland een reeks tests uitgevoerd in de Michiel de Ruyter-tunnel bij het Centraal Station van Amsterdam. Deze tunnel doorkruist de metrolijn en het busstation aan de achterkant van het treinstation. Er zijn tests uitgevoerd om concreet gedrag te onderzoeken en om te beoordelen welk beveiligingssysteem zou voldoen aan de vereiste blootstelling van 132 minuten aan de RWS-brandcurve die oploopt tot 1350°C.
Voor elke test zijn negen thermokoppels in het betonoppervlak geplaatst. Een isolerende plaat werd geplaatst tegen de tunnelwand of het dak om een beschermend systeem te simuleren. Na de installatie van het bord werd de Mobifire® zorgvuldig op zijn plaats gebracht. De test liep ofwel gedurende de vereiste 132 minuten of totdat het beton begon te spatten.

voordelen

De voordelen van testen met de Mobifire® zijn:
• de mogelijkheid om te testen in bestaande gebouwen
• testen van de actuele situatie (druk, weersinvloeden etc.)
• schade kan worden gerepareerd na een test

meer info
Jos Bienefelt - Efectis Nederland 
jos.bienefelt@efectis.com

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl