Ontvang onze nieuwsbrief:

Houtdag 2018

09 oktober 2018: Donderdag 15 november is de nationale Houtdag gepland in houthoogbouwproject Hotel Jakarta te Amsterdam.


Houtdag 2018

Waar werd gedacht dat hout een grondstoffigheid uit de oude doos was, blijkt nu dat het als oneindig bijgroeiend bouwmateriaal mijlenver voorligt, óók op andere, pas nu ontdekte circulaire materialen. Omdat er eeuwenlang met hout is gebouwd, bestaat er veel ervaring mee. Met nauwelijks beperkingen is het geschikt voor toepassingen in talrijkheid.

 

Mede door innovationele ontwikkelingen bij houthandels, timmerfabrieken, producenten en onderzoeksinstituten, inclusief de milieucertificering van bos en hout, heeft het materiaal een enorme bouwsprong gemaakt. Vooral een product als kruislaaghout draagt daaraan in grote mate bij, zoals aan houthoogbouw, waarmee de grenzen aanzienlijk zijn verlegd. Daarom heeft Houtdag 2018 als thema: hout op triomftocht. Daarbij is deze 21ste eeuw de weg van zegepraal.

 

programma Masterclass Absurdisme in de architectuur

9:30 - 12:30

Architecten-uitvinders Ro Koster en Ad Kil (ro&ad architecten) gaan dieper in op hun manier van ontwerpen, die altijd tot architectuur van complete onverwachting leidt, zoals de Mozesbrug die ook loopgraaf is en de uitkijktoren Pompejus die ook als hijskraan dienst doet. 
max. 20-30 personen

 

programma Houtdag

12:30 - 17:30 
> (internationale) sprekers leggen de nieuwe wereld van het hout bloot: van ontwerp naar computerimplementatie naar productie naar montage. 

> interactieve rondetafelsessie met sprekers + experts

rondleiding Hotel Jakarta met de gidsen van architect Search, constructeur Pieters Bouwtechniek, houtproducent Derix en eigenaar Westcord hotels

informatiemarkt

 

thema Hout op triomftocht

dag do 15 november 2018
tijd Masterclass 9:30 - 12:30

tijd Houtdag 12:30 - 18:30
plek Hotel Jakarta, Javakade 766, 1019 SH Amsterdam

 

entree Masterclass €75

entree Houtdag

Houtblad-abonnees €95

Booosting aangeslotenen €95 
niet-abonnees €195
studenten €50

 

studiepunten voor architecten en constructeurs

Houtdag en Masterclass: elk 2 punten

 

meer info

inschrijven

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl