Ontvang onze nieuwsbrief:

Afscheidsceremonie Joop Halman - Universiteit Twente

Joop Halman (foto: UT)

01 oktober 2018: Prof. dr ir Joop Halman van de faculteit Construerende Technische Wetenschappen (Engineering Technology) van de Universiteit Twente neemt op vrijdag 19 oktober afscheid als hoogleraar Innovation and Risk Management.


Afscheidsceremonie Joop Halman Universiteit Twente

Met zekerheid in onzekerheid: 
over innovatie en het nemen van innovatierisico’s


Innoveren vereist het durven nemen van risico’s. Zonder het nemen van risico’s komt immers geen enkele innovatie tot stand. Tegelijkertijd blijken vele innovaties te mislukken en gaat de helft van al het aan innovatie uitgegeven geld naar mislukte innovatieprojecten. Daarom de vraag: wat is een aanvaardbaar niveau van risico nemen? En welke risico’s kan ik wel nemen en welke juist weer niet?


Zo begon, nu bijna dertig jaar geleden mijn speurtocht naar de mogelijkheden om de kansen op succesvolle innovaties te verhogen. Het heeft o.a. geleid tot de ontwikkeling van de Risicodiagnosemethode RDM bij Philips, de wereldwijde applicatie van deze methode bij Unilever en nu meer recent bij Shaanxi in Xi’an, een van China’s grootste producenten van zware vrachtwagens.


Vijftien jaar terug begon ook mijn exploratie naar de mogelijkheden om de innovatiegraad in de bouw substantieel te verhogen door afscheid te nemen van het projectgebonden denken en handelen dat al veel te lang zo kenmerkend is geweest voor de bouw. In mijn afscheidsrede zal ik niet alleen ingaan op wat tot nu toe bereikt is met onderzoek en onderwijs op het gebied van innovatie en risicomanagement, maar ook op de uiterst noodzakelijke sleutelrol van innovatie in de transitie op weg naar een duurzame, klimaatbestendige en circulaire gebouwde omgeving.

 

dag vrijdag 19 oktober 2018

tijd vanaf 15:30u

plek UT - Waaier 1 - van den Kroonenbergzaal

toegang gratis 

aanmelden verplicht voor 19/10

route Universiteit Twente

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl