Ontvang onze nieuwsbrief:

Wicline 75MAX: nieuw duurzaam raamsysteem met verborgen handgreep

De verborgen handgreep van Wicline MAX75 (bron: Wicona)
Wicline MAX75 (bron: Wicona)

13 september 2018: Wicona, ontwikkelaar en producent van aluminium profielsystemen heeft een duurzaam, transparant, design raamsysteem ontwikkeld. Dit nieuwe aluminium raam is technisch gebaseerd op de succesvolle WICLINE 75-serie, een Duitse ontwikkeling die wereldwijd in tal van projecten wordt gebruikt.


Wicline 75MAX: nieuw aluminium raamsysteem van Wicona met verborgen handgreep en 75% scrap

75MAX heeft bouwdiepte van 75mm en een hoge Uw-waarde tot 0,81 W/(m²K) met een standaard raamgrootte van 1,23 x 1,48m en glas met een Ug-waarde van 0,50W (m²K). Het is geschikt is voor driedubbele beglazing.

 

75% scrap

75MAX heeft een hoog recyclegehalte. Voor het productieproces van de raamprofielen wordt alleen gerecycled, zgn post-consumed, aluminium gebruikt. Ook voor de kader-, vleugel- en stijlprofielen én de glaslatten. De thermische stegen worden in gerecyclede polyamide geleverd.

Deze duurzame oplossing kreeg het Cradle-to-Cradle (C2C)-certificaat en is gecertificeerd door de ‘DNV GL Business Assurance Noorwegen AS’.

 

verborgen handgreep
De verborgen vleugels zorgen voor een uniforme buitenkant, de vaste en opengaande delen zijn namelijk niet te onderscheiden. Ook aan de binnenzijde is er een minimalistisch design met verborgen verbindingen en sluitwerk en de nieuwe handgreep. Deze is volledig in de vleugel verwerkt en kan gecoat worden in dezelfde kleur van het profiel.


Het innovatieve designconcept van deze verborgen handgreep werd bekroond met de Red Dot Design Award 2018 - categorie Product Design en een iF Design Award 2018 - categorie Product.meer helderheid en comfort
Het slanke aluminium profielsysteem kan uitgerust worden met vleugels tot maximaal 1,40m breed en 2,25m hoog. De voordelen zijn o.a. hoge transparantie en daglichtinval. De winst in de transparante oppervlakte wordt vooral behaald bij smalle en hoge ramen. Ten opzichte van een conventionele raamserie met zeer goede Uf-waarde biedt Wicline 75MAX voor bijvoorbeeld een raam van 0,55m x 1,8m met hetzelfde type glas 56% meer transparant oppervlak.

meer info 

revolutionair raamsysteem uit 'post-consumed' materiaal
filmpje verborgen handgreep (1:54) 

contactpersoon

Thijs Schreuders Productmanager
Hydro Building Systems Netherlands b.v.
thijs.schreuders@hydro.com
www.hydroextrusions.com

06 22907232

 

Wicona is onderdeel van booosting aangeslotene Hydro Building Systems Netherlands b.v.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl