Ontvang onze nieuwsbrief:

Eerste bijeenkomst Centrum Het Nieuwe Bouwen; za 8 september 2018

Detail 3e Ambachtsschool Duiker (bron: CHNB)

05 september 2018: Op initiatief van dr ir Jan Molema is onlangs het Centrum voor Het Nieuwe Bouwen opgericht en op zaterdagmiddag 8 september 2018 heeft de stichting haar eerste bijeenkomst.


Eerste bijeenkomst Centrum Het Nieuwe Bouwen; za 8 september 2018

Het Centrum Het Nieuwe Bouwen (CHNB) wordt een centrum voor studie, educatie, expositie en inspiratie over Het Nieuwe Bouwen. CHNB gaat zich vestigen in de vermaarde Derde Ambachtsschool (1931) in Scheveningen, een van de “toppers” van de architecten Duiker en Bijvoet.
Daarmee worden de idealen van de inhoud, de achtergronden en de architecten van Het Nieuwe Bouwen, levend gehouden. Ook zal hedendaagse kunst worden gestimuleerd met deze inspirerende idealen.

Deze locatie is beschikbaar gesteld door Vereniging Hendrick de Keyser.

 

het nieuwe bouwen

Het Nieuwe Bouwen is een architectuurstroming uit de periode 1915 tot circa 1960, die zich laat kenmerken door zijn functionaliteit en het ontbreken van versieringen. De architecten van het Nieuwe Bouwen verwierpen nationale en regionale tradities en streefden naar een nieuwe, zuivere vormentaal gebaseerd op eenvoudige volumes zonder ornament. Daarmee zorgden zij voor een radicale vernieuwing van de discipline. Vanaf het moment van haar ontstaan heeft deze stroming grote invloed gehad op de Nederlandse architectuur, stedenbouw en verwante disciplines. In Nederland zijn vooral Theo van Doesburg, Cornelis van Eesteren en Gerrit Rietveld bekend om het functie gescheiden bouwen.

 

opening

Het nieuwe Centrum Het Nieuwe Bouwen houdt op zaterdagmiddag 8 september 2018 haar 1e bijeenkomst:

11:30 inloop

12:30 welkomstwoorden 
13:00 modernistisch concert met muziek van vernieuwende componisten uit de vorige eeuw, met Eleonore Pameijer - dwarsfluit, Mirsa Adami - piano en Aad Lambert -zang
15:00 einde

 

dag zaterdag 8 september 2018
tijd 11:30 tot 15:00u
plek Centrum Het Nieuwe bouwen, Zwaardstraat 14-16, Scheveningen
deelname gratis

 

bestuur & werkgroep CHNB
Adrie Barnhard, Lana du Croq, Menno Doornbos, Aad Lambert, Suzy Leemans, Jan Molema en (oud-Booosting bestuurslid) Eric Vreedenburgh

meer info/contact
Adrie Barnhard
BDWonderzoek@gmail.com
06 38281825


U bent van harte welkom!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl