Ontvang onze nieuwsbrief:

Innovation Expo 2018

04 juli 2018: Op donderdag 4 oktober organiseert de RVO in Rotterdam de Innovation Expo 2018; één groot Living Lab!


Innovation Expo 2018
Global challenges, Dutch solutions


Ervaar, beleef en bekijk de meer dan 150 innovaties op de Innovation Expo, op het RDMterrein, dé innovatiehotspot in de Rotterdamse haven.


doel
Innovaties verder brengen, doorbraken realiseren en hiermee bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen. Met dit tweejaarlijkse event biedt de overheid een podium aan bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden om innovaties voor het voetlicht van een breed nationaal en internationaal publiek te brengen.


thema’s
Een van de acht thema’s is de Gebouwde omgeving. Vrijwel alle uitdagingen en thema’s op de IE2018 hebben raakvlakken met de gebouwde omgeving, meer in het bijzonder: met de stad. Of het nu gaat om circulair omgaan met bouw en bouwafval, met plasticafval, het opschalen van de energietransitie (gasloze wijken), het digitaliseren van de omgeving en de omgang met – en tussen – bewoners, of het inzetten van andere innovatieve smart technology, de stad is hiervoor een van de grootste toepassingsgebieden. Daarnaast is de stad ook een broedplaats voor innovaties. De IE2018 laat de oplossingen en innovaties vanuit de steden zelf zien. En toont ook innovaties die goed toepasbaar zijn in de gebouwde omgeving en zo de steden nog smarter maken.
Andere thema’s zijn Circulaire Economie, Water, Energie, Mobillteit, Gezondheid, Voedsel en Sleuteltechnologieën.


programma
Bijzonder is dat de IE2018 dit jaar een aantal side events host, waarvan u er een aantal kan bezoeken. 


netwerkapp
Naast het beleven van spraakmakende innovaties, komt u tijdens de IE2018 in contact met het innovatienetwerk van investeerders, bedrijven en beleidsmakers. Via de speciale netwerkapp komt u vooraf en tijdens het event in contact met interessante gesprekspartners. Via deze app krijgt u ook gepersonaliseerde tips voor innovaties en sessies. Bij uw registratie kunt u aangeven dat u de app wil gaan gebruiken. Deze app is vanaf september beschikbaar.

 

dag do 4 oktober 2018
tijd 9:30 -18:00

plek RDM Onderzeebootloods Rotterdam
@Inno_Expo
toegang gratis
aanmelden verplicht 

meer info IE2018 

 

organisatie
De IE2018 is een initiatief van de Rijskoverheid, i.c. de ministeries van Economische Zaken en Klimaat, Infrastructuur en Waterstaat, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Buitenlandse Zaken.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl