Ontvang onze nieuwsbrief:

Congres BIAB: Bedrijfskundige Innovatie in de Aardbevingsbestendige Bouw, 4 juli Groningen

26 juni 2018: Centrum voor Ondernemerschap van Hanzehogeschool Groningen werkt samen met verschillende partijen aan een toekomstbestendige en slimmere bouwsector. Een van de uitdagingen is de impact van de bevingen op de gebouwde omgeving. Op 4 juli vindt het slotcongres van dit onderzoeksproject plaats. U bent van harte welkom!


Congres BIAB: Bedrijfskundige Innovatie in de Aardbevingsbestendige Bouw


De praktijkvragen van de betrokken bouwbedrijven zijn:
• Hoe kan ik mijn bedrijfscapaciteit optimaal managen, gezien de kansen rondom aardbevingsbestendig bouwen, maar zodanig dat de orderportefeuille en het personeelsbestand in balans zijn?
• Hoe richt ik mijn bedrijfsprocessen zodanig op de verwachte groei in, dat de werkzaamheden binnen acceptabele doorlooptijden en naar tevredenheid van bewoners en opdrachtgevers duurzaam kunnen worden uitgevoerd?
De kern van het consortium bestaat uit 10 mkb-bouwbedrijven, Bouwend Nederland regio Noord en de Hanzehogeschool Groningen. Het lectoraat Human Capital is penvoerder, daarnaast is het lectoraat Arbeidsorganisatie en -productiviteit en het lectoraat Ruimtelijke Transformaties betrokken. Vanuit het onderwijs participeren de Academie voor Architectuur, Bouwkunde en Civiele Techniek en EPI-kenniscentrum. EPI-kenniscentrum is een samenwerkingsverband van de Hanzehogeschool Groningen, Alfa College en Rijksuniversiteit Groningen – en andere publieke en private partners. Het bundelt onderwijs en scholing op het terrein van aardbevingsbestendig bouwen voor de regio.


Het doel van het consortium is om:
• Kennis te ontwikkelen over capaciteitsmanagement en slim organiseren (binnen en tussen bedrijven) van het aardbevingsbestendig bouwproces, en de (arbeids)marktwerking daaromheen.
• Deze kennis en inzichten te vertalen in voor het mkb bruikbare producten zoals tools, startcondities en randvoorwaarden (Handboek capaciteitsmanagement- en procesverbetering voor mkb-bouwbedrijven).
• De verworven praktijkkennis om te zetten in onderwijsproducten zoals een nieuwe minor in het bouwonderwijs van de Hanzehogeschool en innovatie van onderwijs en scholing via EPI-kenniscentrum.
• Te komen tot een structurele en intensieve samenwerking tussen mkb-bouwbedrijven, onderwijs en praktijkgericht onderzoek aan de Hanzehogeschool Groningen (en andere onderwijsinstellingen).

slotcongres 4 juli

Na zes jaar is het Groningse aardbevingsdossier nog altijd volop in beweging, net als de ondergrond. Het verwachte versterkingswerk is echter amper losgekomen. De afgelopen jaren hebben de Groningse bouwbedrijven desondanks volop geïnnoveerd én groeit de sector hard. Slim organiseren is daarom cruciaal.


Op woensdagmiddag 4 juli gaan we daarover met elkaar in gesprek op het slotcongres van het RAAK MKB-project Bedrijfskundige Innovatie in de Aardbevingsbestendige Bouw. Samen met onder andere Maxime Verhagen en Henk Pijlman kijken we met u terug en kijken we vooral ook vooruit: hoe kunnen we innovatie in de bouwsector verder stimuleren?


programma
14:45 Inloop
15:00 Opening

Henk Pijlman (voorzitter CvB Hanzehogeschool Groningen)


15:10 Bouwinnovatie en de aardbevingsopgave
Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland)


15:20 Bedrijfskundige innovatie in de aardbevingsbestendige bouw: de nieuwe norm BIAB projectteam

o.l.v. Harm van Lieshout (lector Human Capital)

 

15:50 Bianca Bosma (EPI-kenniscentrum) in gesprek met opdrachtgevers:
• Jeroen de Boer (teamleider gebiedsgericht werken NCG)
• Harry Venema (directeur projectadviesbureau CVW)
• Gerke Brouwer (directeur-bestuurder Woongroep)
• Koene Talsma (lid Taskforce Bouw)


16:20 Pauze


16:30 Twee parallelle interactieve workshops:
• Slim Organiseren: Lean & Duurzaam
• Human Capital in de (aardbevingsbestendige) bouw


17:30 Borrel, bites en blik vooruit tot (plm.) 18:00

 

dag woensdag 4 juli 2018
tijd 15:00 - 18:00
plek BuildinG, Zernikelaan 17, 9747 AA Groningen
toegang gratis
aanmelden verplicht 

 

meer info

uitnodiging 
filmpje
(2:45) In het onderzoeksproject BIAB gaat de Hanzehogeschool Groningen samen met bouwbedrijven uit Groningen op zoek naar bedrijfskundige innovaties in de aardbevingsbestendige bouw.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl