Ontvang onze nieuwsbrief:

Materials as interfaces

bron: Material Xperience

22 maart 2018: Industrieel ontwerper Marcel Vroom startte het programma Meet the Future of Products op Material Xperience 2018 met zijn lezing Materials als interfaces.


Materialen als interfaces


Marcel Vroom, MVAVD en Boooster van het 1e uur, ziet een verandering in de rol van de ontwerper: hij/zij zal zich beter en meer moeten gaan verhouden met technologie om betekenisvollere dingen te (kunnen) maken.” Hij noemt een magneet als interface bij een fiets, een interface die is gekoppeld aan het lichaam/de huis en verwacht dat gelaagde producten de toekomst hebben. Producten waarbij elke laag een eigen functie heeft. Bijvoorbeeld printed electronics: waarbij geleidende inkten worden opgedampt op glas.


Vroom ziet glas als het meest innovatieve materiaal. Dunne lagen glas met films erop. Glas als chiptechnologie. Glas als display. Name it! Hij houdt van glas! “Een muur, het exterieur als interface maakt een heel andere architectuur. Glas kan in plaats van doorkijk, en als bouwkundig materiaal , veel meer functies vervullen.


Wat dacht u van een interface die feedback geeft? Tactiele feedback wel te verstaan. Een touch-click-feel zoals het Finse Tactotek dat bijvoorbeeld ontwikkelt. Of Merck, dat voor de chemische, farmaceutische industrie onderzoek doet naar nieuwe plastics en zich ook ‘bemoeit’ met de automotive industrie met hun Innovative Concept Car. Heerlijk die branchevreemde sprongen!

 

“Waarnemingen en gebruik worden steeds fysieker en ‘normaler’ interfaces. De vorm zal leiden naar nieuwe toepassingen en het gebruik duiden. Laten we doorgaan met zinvolle vormen vinden voor nieuwe interfaces.”

Hier zijn presentatie Materials as interfaces

 

meer info

Fjord trends

LG OLED wall @ CES 2018 (0:16)

LG's Future Display Technology Will Blow You Away (5:11)

Material Xperience

Manufacturing of TactoTek IMSE – from printed electronics to hybrid integration
Merck car concept  (1:03)
MonkeyLink (npk design) (1:11)

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl