Ontvang onze nieuwsbrief:

Belevingsstudio Krupe-Bomatex, belevenis tijdens Booosting bijeenkomst

01 augustus 1992: Op 11 juni jongstleden was Booosting te gast bij Krupe Bomatex te Delft. Dit bedrijf heeft zich ontwikkeld van een installateur van plafondsystemen tot een conglomeraat van zeven bedrijven dat voor bijna de totale afbouw van gebouwen, te weten vloeren, wanden, plafonds en leidingsystemen, garant kan staan.


Belevingsstudio Krupe-Bomatex, belevenis tijdens Booosting bijeenkomst

Het hoogtepunt van deze bijeenkomst vormde het bezoek aan de zogenaamde 'Belevingsstudio', een ruimte met een stramienmaat van 3.60 x 5.40 meter waar de mogelijkheid bestaat om naar gelang de eigen voorkeuren in twintig minuten zes verschillende systeemplafonds te tonen.
Door middel van spiegeleffecten is het mogelijk om duizenden vierkante meters kantooroppervlak na te bootsen. Ook wordt inzicht gegeven in het verlichtingsplan, gecombineerd met beweegbare donkere en lichte wanden in verband met de lichtreflectie. Bovendien kan de studio gebruikt worden om de akoestische eigenschappen van de systeemplafonds te meten. Kortom, een must voor iedereen die graag voorafgaand aan de feitelijke bouw verzekerd wil zijn van de juiste ruimtelijke effecten.

Na een overdadige barbecue hield Jouke Post een 'tegenlezing' waaruit bleek dat zijn verwantschap met Krupe reeds tot meer dan 20 jaar terugging. Jouke bereikte grote hilariteit met de combinatie van citaten uit het Booosting presentatieboek over de toepassing van plafonds in gebouwen en dia's van de betreffende architecten en ontwerpers uit hun eigen werkomgeving.

Ook hier was het weer zoals bij de schoenmaker en zijn kinderen: ze lopen allemaal met gaten in hun schoenen.

drs ir Hans Kamphuis

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl