Ontvang onze nieuwsbrief:

IHC architecture werkt mee aan Holocaust Namenmonument Amsterdam

bron: Holocaust Namenmonument
bron: Holocaust Namenmonument

19 februari 2018: In Amsterdam komt een monument ter nagedachtenis aan de 102.000 slachtoffers van de Holocaust die geen graf hebben.


IHC architecture werkt mee aan Holocaust Namenmonument Amsterdam

Het monument bestaat uit vier delen met muren van 102.000 bakstenen voor 102.000 namen van Joden, Roma en Sinti. In elke steen wordt de naam, geboortedatum en leeftijd bij overlijden van een slachtoffer gelaserd. De bovenkant van de vier delen is van staal en vormt tesamen de Hebreeuwse woorden in herinnering aanלזכר.


Deze RVS letters worden gemaakt door Booosting aangeslotene IHC Architecture, in samenwerking met Bijlsma Constructies en Van Geenen.

 

Staalplaten worden aan elkaar gelaserlast tot een paneel van 4x16m en vervolgens gepolijst op een van de grootste Europese polijstmachines. De vier letters worden (tzt ter plekke) tot een gesloten systeem gemaakt. Deze homogene vorm, waarbij de sterkte wordt gevormd door de schil, is een monocoque. De de stalen letters staan op slechts een paar pootjes (30cmH en Ø25cm) op de betonnen binnenmuur die zich tussen de bakstenen bevindt. Een hele constructieve uitdaging.


De smalle lege strook die zo tussen het metaal en de bakstenen ontstaat wekt de illusie dat de stalen letters zweven; een Breath of Air’ zoals de architect het verwoord. 's-Nachts bieden grondspots voor de totale aanlichting. De ‘zwevende’ gepolijste staalvolumes zijn zo altijd zichtbaar.

meer info
prototype

Holocaust Namenmonument 
ontwerp Daniel Libeskind 
ontwerp animatie (1:38)
oplevering eind 2019
locatie Weesperstraat Amsterdam

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl