Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag van de AVA bijeenkomst bij Nevanco te Panningen Prefab Produktie & Praktijk

22 april 1993: Nevanco Bouw valt onder de NBM-Amstelland Bouwgroep, die zich bezighoudt met activiteiten op het gebied van de Infrastructuur & Milieu, Projectontwikkeling, Utiliteitsbouw, Woningbouw en Handel & Toelevering.


Verslag van de AVA bijeenkomst bij Nevanco te Panningen
Prefab Produktie & Praktijk


Door de volledig gedecentraliseerde organisatiestructuur van de Groep opereert elk aangesloten bouwlid zelfstandig. Uiteraard wordt van elkaars diensten gebruik gemaakt, maar dit is niet vanzelfsprekend. Het gastbedrijf Nevanco richt zich op de woningbouw, voornamelijk op het realiseren van woningbouwprojecten met industriële bouwsystemen. Voor het toepassen van prefab beton casco's wordt nauw samengewerkt met beton leverancier Heembeton.

In de sociale sector en premiehuursector is de woningproduktie duidelijk aan het afnemen. Nevanco stemt haar beleid hier op af. Niet meer seriematig standaard bouwen maar dynamisch, flexibel en innoverend. Op het moment dat op de bouwplaats deeerste spade in de grond gaat, starten op diverse plaatsen de prefabpradukties. Na deze kennismaking met Nevanco volgt een bezoek aan de Betonfabriek Heembeton te Beringe voor eenrondleiding. Hier worden voorgespannen lichte scheidingswanden, innenspouwmuren al dan niet geïsoleerd met spouwisolatie en sluitgevels geproduceerd. De produktie vindt plaats in stalen mallen [horizontaal carrouselsysteem) . Voor het ontkisten van de gereedgekomen elementen wordt gebruik gemaakt van een roterend
cilindervormig installatiesysteem. Dit systeem kan elementen zonder problemen uit de kist lichten en opslaan. Het aanbrengen van voorspandraden en het spannen gebeurt per mal.

 

Aan het einde van de dag werd de praktijk beproefd met een bezoek aan de Bouwplaats (Helmond) Brouwhuis, waar diverse woningen in uitvoer zijn. Met de toegepaste prefabelementen zijn hier speelse vormen gerealiseerd en wordt een aardig en interessant alternatief aan de woningmarkt geboden.

Olaf Breukel
GeNie Consult

 

aankondiging van deze activiteit

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl