Ontvang onze nieuwsbrief:
Architectenpresentatie

Architectenpresentatie 2002

donderdag 26 september 2002 / 15:00 - 19:00
Pétanquecentrum ‘De Goede Worp’, Hengelolaan 1061, 2544 Escamp / Den Haag > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Frido van Nieuwamerongen

Een vijftal aangeslotene architectenbureaus stelt zich vanmiddag aan u voor; Arconiko, JMDS, Snelder Vola Petit, Courage en RPHS. Hier alvast een voorproefje.


Architectenpresentatie

Arconiko’s missie is ‘Het met plezier en visie ontwerpen én realiseren van mooie, dynamische ruimten voor optimistische mensen’. Om dit te bereiken zoekt men steeds naar vernieuwing, alternatieve oplossingen en andere werkmethoden. Het ontwerp voor het pétanque-centrum ‘De Goede Worp’, waar deze bijeenkomst plaats vindt, is hier een mooi voorbeeld van. De vereniging wilde een goedkope overdekte ruimte, de gemeente eiste een aantrekkelijk gebouw. Door met vindingrijkheid te zoeken naar een slimme oplossing voor dit klassieke dilemma is met minimale middelen een aansprekend gebouw gerealiseerd.

Het werk van JMDS is divers en omhelst zowel ontwerpwerk (van boekenkast tot luchthaventerminal) als publicaties / boekrecensies. Er is sterke interesse voor de maakbaarheid van architectuur; niet alleen met r.v.s. en spankabels, maar ook met berkentriplex en terrazzo. Jeroen Mensink werkt in diverse constellaties met verschillende bureaus; soms als samenwerkingsverband in de vorm van een ‘gelegenheidsbureau’; soms ook, als Jonas in de walvis, tijdelijk opgeslokt door een groter bureau.

Snelder Vola Petit Architecten
is een jong, dynamisch en gedegen bureau met projecten in heel Nederland. De ambitie is middels een analytische interpretatie van de opgave tot heldere uitgangspunten voor het ontwerpproces te komen. Deze uitgangspunten vormen de basis voor zowel de conceptuele ontwerpfase als voor de uiteindelijke materialisering. Essentieel is de optimale combinatie van functionele ruimtelijke schakeling en esthetische vormgeving. Architectuur mag geen knellende dwangbuis zijn maar een stimulerend maatkostuum.

Het jonge innovatieve bureau Courage is in 2001 gestart. Architect Lars Courage heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met productontwikkeling, structural glazing en IFD bij o.a. TUD, Octatube en Cepezed. Het zwaarte punt ligt op IFD, licht bouwen en werken middels bouwteamcombinaties. De opgaven liggen in de range van kleinschalige productontwikkeling tot stedenbouwkundige totaalopgaven.

Met haar 55 medewerkers is bureau voor architectuur en stedenbouw RPHS een creatief, professioneel en breed georganiseerd bureau, sinds 1972 actief in woning-, utiliteits- en stedenbouw. Het werk kenmerkt zich door een gelijkwaardige belangstelling voor sociale, culturele, technische en economische aspecten. Een goede dienstverlening aan de opdrachtgever en aan de samenleving staan centraal. Er wordt een integrale aanpak van architectuur en stedenbouw nagestreefd.

Zin om kennis met hen te maken? Ook zin om eens te ‘jeu de boulen’? U bent van harte welkom!

Programma
15:00 Welkomstwoord

Eduard Böhtlingk architect/bestuurslid Booosting


15:15 1e presentatie

Frido van Nieuwamerongen Arconiko Architecten


15:35 2e presentatie

Jeroen Mensink JMDS


15:55 3e presentatie

Joop Petit Snelder Vola Petit Architecten


16:15 Pauze, bekijken materiaaltafels


16:45 4e presentatie

Lars Courage Courage


17:05 5e presentatie

Margarette Neep RPHS architecten


17:20 Discussie
17:30 Jeu de Boulen & borrelen
19:00 Eind

 

Verslag Architectenpresentatie

Pétanquecentrum ‘De Goede Worp’ - ontwerp/foto Arconiko architecten Woonhuis - ontwerp Jeroen Mensink Kantoor Mediagroep Limburg te Sittard - ontwerp: Snelder Vola Petit Lars Courage deelname Europan6 Rabo Assen - ontwerp RPHS
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl