Ontvang onze nieuwsbrief:
Workshop

Kleur en energie in de architectuur

donderdag 23 september 2010 / 13:30 - 19:00
Corus Dudokhuis in IJmuiden , Adres: Wenckebachstraat 1, Velsen-Noord , , > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten & pers, €50.00 (pp) voor niet-aangeslotenen
Organisatie: Iwan van Bochove en Jolanda Steenhouwer

Een kleurenworkshop én een (altijd indrukwekkend) bedrijfsbezoek zijn onderdeel van de middag "Kleur en energie in de architectuur."


orus werkt momenteel aan verschillende manieren om energie op te wekken door middel van ingrepen in de huid van gebouwen. Deze energie kan thermisch zijn (warmte dus) of electrisch.

De belangrijkste sturende factor in materiaalontwikkeling bij Corus is het verbeteren van de functionele en esthetische levensduur, omdat die van grote invloed is op de economische en ecologische prestaties van een bouwsysteem.

Kleur is nog belangrijker dan vorm, omdat vorm pas ontstaat als kleur begrensd wordt. Toch geven Nederlandse bouwkunde- en ontwerpopleidingen eigenlijk geen les over systematische wijzen om kleur te beschrijven en daarmee dus bewust hanteerbaar te maken voor ontwerpers. Hierdoor wordt kleurkeuze nog altijd gebaseerd op begrippen als smaak, intuïtie en voorkeur, terwijl kleur ook rationeel gekozen en samengesteld kan worden.

Corus Colors heeft, als fabrikant van jaarlijks miljoenen m2-s voorgelakt staal voor gevels en daken, onderzocht hoe kleurrelaties kwantitatief beschreven kunnen worden mbv kleurenruimtes. En in het verlengde daarvan hoe die kennis ingezet kan worden om aantrekkelijker landschappen te maken. De werking hiervan wordt uitgelegd door de Nederlandse Kleurenschool, die tevens de kleurenworkshop verzorgt.

Zie ook Corus Colorcoat. Ook voor informatie over de Lustrumeditie van de Corus Architectendagen.

 

Programma
13.30 Ontvangst met koffie / thee in het Dudokhuis
13:50 Welkom / Intro Iwan van Bochove, bestuurslid Booosting
14.00 Corus Bouw: Staal en energie - Haro Coolen, Corus Bouw
14.30 Corus Colors: Staal en Kleur - Erik Wip, Market Development Manager Corus Colors
15:00 Pauze
15:10 Film productieproces Staal en introductie bedrijfsbezoek


15.30 Groep 1 Bedrijfsbezoek o.l.v. Corus Visits
15.30 Groep 2 Kleurenworkshop NCS o.l.v. Mark Kotterink, directeur Nederlandse Kleurenschool

16:30 Groep 1 Kleurenworkshop NCS

16.30 Groep 2 Bedrijfsbezoek


17:30 Tegenlezing - Pieter Weijnen, partner/architect Faro architecten
17:45 Discussie / evaluatie
18:15 Borrel & buffet
19:00 Eind

Let op!
Veiligheid
Bij Corus in IJmuiden staat veiligheid bovenaan. Alle bezoekers dienen daarom tijdens het bedrijfsbezoek een geldig identiteitsbewijs bij zich te dragen. Personen jonger dan 16 jaar worden niet tot het bedrijfsterrein toegelaten. In verband met uw veiligheid hanteert Corus strikte kledingvoorschriften. In de fabrieken moet iedere bezoeker dichte schoenen en een lange broek dragen en tevens de door de begeleider(s) uitgereikte persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld een helm. De hoge prioriteit voor veiligheid brengt ook met zich mee dat fabrieken soms niet toegankelijk zijn voor mindervalide personen. Neem in dat geval van tevoren contact op.

Registratie
Corus is verplicht alle bezoekers te registreren. Wij vragen u daarom vriendelijk om bij uw aanmelding door te geven; uw volledige naam, adres, geboortedatum en het nummer van uw identiteitsbewijs. Tevens dient u uw identiteitsbewijs bij u te hebben om toegelaten te worden tot het bedrijfsbezoek.

 

!U bent van harte welkom!

Inschrijven kan t/m donderdag 16 september a.s.

 

Loods Hollandia, Krimpen a/d IJssel Centrale Endstaedsverket Denemarken (bron: Corus Colors) Showroom Mini
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl