Ontvang onze nieuwsbrief:
Toolkit

Toolkit Slimbouwen

dinsdag 30 mei 2006 / 14:30 - 19:00
Damen Shipyards, Industrieterrein Avelingen West 20, 4202 MS Gorinchem > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Frido van Nieuwamerongen

Toolkit slimbouwen, architectenhulpmiddel voor betere samenwerking en produktontwikkeling.


8/88: de maand augustus waarin Booosting in 1988 is opgericht. Op 31 augustus van dat jaar gaat een groep ontwerpers én bouwers, allen gek op produktontwikkeling van start met als doel meer samenwerking in de bouw tot stand te brengen door in een vroeg staduim partijen bij elkaar te brengen. Allemaal bij elkaar + met respect voor elkaar om elkaars taal te leren spreken, telkens weer om de nieuw bedachte dingen vlot en goed ten uitvoer te kunnen brengen.

Ten tijde van dit schrijven is het 4/06: achttien jaar later.
Er is veel bereikt op het gebied van bouw produktontwikkeling en wordt best veel geinnoveerd, maar het kan veel beter. We citeren projectleider Frido van Nieuwamerongen “Ik wil terug naar het basisprincipe van Booosting, want we zijn te weínig opgeschoten, de bouw is nog te traditioneel. Door toename van moeilijke regelgeving zijn we eigenlijk achteruit gegaan.”

Frido is, als achitect en bestuurslid van Booosting, lid van de werkgroep Slimbouwen een onderzoekstraject dat Booosting met VMRG en het ministerie van V&W, medio 2005 is gestart en onlangs heeft geresulteerd in de Toolkit Slimbouwen.

Wij zijn zoals u weet, pragmatisch ingesteld. Een mooi boekje presenteren kunnen we goed, maar een toetsing aan de praktijk over de werkzaamheid en een deskundige test van de hanteerbaarheid is veel belangrijker.
Daarom nodigen wij als bij Booosting aangesloten expert persoonlijk uit om mee te denken en werken aan implemantatie van de Toolkit in onze dagelijkse praktijk. Op dinsdag 30 mei aanstaande van 14 – 19 uur bij Damen Shipyards te Gorinchem.

Damen SY produceert op deze locatie o.a. snelle patrouille- en transferboten, en is bereid uitleg te geven over het ontwerp/ en productieproces van deze specifieke transportmiddelen, met als doel te leren van een ander efficienter bouwketen.

Programma

14:30 ontvangst

Jaap Geeling, directeur snelle patrouilleboten Damen
15:00 lezing ontwerp-productieproces Damen
15:30 rondleiding
16:30 start Toolkit test (groepsverband)
17:30 samenvatting test (integraal)
18:00 borrel
19:00 eind

De ontwerpspiraal Op een van de snelle patrouilleboten Jouke Post
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl