Ontvang onze nieuwsbrief:
Projectbezoek

De Kunstlinie, nieuw theater Almere

dinsdag 05 september 2006 / 15:00 - 17:00
Kunstlinie , Esplanade 12, 1315 TA Almere > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten & pers, € (pp) voor niet-aangeslotenen
Organisatie: Gyuszi Florian (ABT)

Begin 2007 neemt Kunstencentrum 'De Kunstlinie' haar intrek in een prachtig gebouw van de bijzondere architectuur van het Japanse architectenbureau SANAA (Kazuyo Sejima & Ryue Nishizawa &Associates).


Op dinsdag 5 september is er exclusief voor Aangeslotenen van Booosting de gelegenheid het project, De Kunstlinie in Almere dat in oktober zal worden opgeleverd, te bezoeken.
Gastheer is Gyuszi Florian van ABT dat als bureau is betrokken bij het project voor zowel de bouwkundige samenwerking met SANAA architects, als de constructie. Florian is als architect en raadgevend ingenieur eindverantwoordelijk voor het project en zal uitleg geven over de gehele totstandkoming. Hij wordt bijgestaan door Marcel Tabak, projectleider van dit werk.

Het bouwen van een gebouw 'op het water' is verre van gemakkelijk en vergt vele technische hoogstandjes in bouwtechniek. Een deel wordt onderkelderd (dit ligt geheel onder de waterspiegel), de rest is gefundeerd op honderden betonpalen die een meter boven het water uitsteken. Zelfs de tijdelijke bouwkraan werd op een kunstmatig eilandje geplaatst om ingezet te worden bij de montage. Na het maken van een zogenoemde bouwkuip (door middel van damwanden en onderwaterbeton) werd een waterdichte bak in het Weerwater gemaakt. Pas hierna kon met de constructie worden gestart. De buitenmuren van de kelder vormen de scheiding tussen de kleedkamers van de artiesten en het water. Met een uiterst ranke en doordachte staalconstructie lijkt het gebouw boven het water te zweven.

Programma
15:00 ontvangst in de bouwkeet
15:15 ontwerp en constructie Kunstlinie - Gyuszi Florian ABT
15:45 rondleiding
16:45 afrondend drankje/hapje in de keet


Kortom, een boeiend, kordaat programma.
Toegang: Alleen toegankelijk Voor Aangeslotenen Booosting (AVA)
Maximaal aantal deelnemers: 25

U bent van harte welkom!

Rob Nijsse (li) en Gyuszi Florian (beiden ABT)
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2456 0127 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl