Ontvang onze nieuwsbrief:
Lezing

100 jaar Mythe Maison d'Artiste

april 2023
> bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Mick Eekhout

Een reizende tentoonstelling over '100 jaar Mythe Maison d'Artiste'


In 2023 heeft Mick Eekhout een reizende tentoonstelling georganiseerd over ‘100 Jaar Mythe Maison d’ Artiste’. Zijn studenten reproduceerden de geometrie en de kleurencompositie, engineerden en bouwden het grote Prototype in 2003.
Met het jubileumjaar in aantocht, heeft hij vorig jaar als emeritus hoogleraar productontwikkeling het ontwerp verder uitgewerkt en met high tech methoden het ontwerp realiseerbaar gemaakt en dat ook beschreven in een boek en weergegeven in tentoonstellingen.
Het is uiteindelijk de drive van het oorspronkelijke Booosting oprichters in 1988 die hem hier gestimuleerd hebben om een onmogelijk ontwerp onwaarschijnlijk te maken. Dat wil zeggen, bouwbaar onder bepaalde condities.

Die condities zijn:
• Ervaring en inzicht in experimenten en innoveren tijdens de ontwerpontwikkeling.
• Een zelfdragende carrosserie van stalen kokerskelet en verstijvende sandwichpanelen.
• Een gelast stalen kokerskelet.
• Sandwich panelen van koolstofversterkt epoxy voor de vloeren, daken en wanden.
• Gelamineerd constructief dragend low-iron glas.

Met die hulpmiddelen, aangetoond door middel van isometrieën en 3D geprinte modellen, kan het maison d’Artiste, desgewenst gerealiseerd worden.
Het boek '100 jaar Mythe Maison d'Artiste' is te koop bij boekhandel Waltman in de faculteit.

Minisymposium en aanmelding
Op donderdag 6 april organiseert Mick Eekhout een minisymposium op de faculteit Bouwkunde. Er zijn nog plaatsen vrij. Toegang is gratis maar registratie is wel verplicht. Via deze link kunt u zich aanmelden en vindt u meer informatie over het minisymposium.
Na ontvangst krijgt u een bevestiging en later nog een parkeerplan waar er nog voor externen op de TU Delft te parkeren is (s.v.p. ruim de tijd nemen om te parkeren).

Afmelden
Als u toch niet in de gelegenheid bent te komen, dan graag op tijd afmelden (gegevens staan op de door u ontvangen bevestiging) in verband met de aantallen aanmeldingen van met name studenten.

Vijf posters en zes studenten Twee modellen en glas in de Zuidserre
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl