Ontvang onze nieuwsbrief:
Workshop

Nieuwe materialen in de bouw

woensdag 18 mei 1994 / 12:00 - 19:00
TU Delft, Fac. Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, Laboratoriumgebouw , Kluyverweg 1, 2629 HS Delft > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Jouke Post

De workshop 'Nieuwe Materialen in de Bouw' heeft als doeI om Booosting-aangeslotenen en docenten van de Faculteiten Bouwkunde van de TU Delft en de TU Eindhoven te confronteren met ‘Zin en onzin van nieuwe materialen in de bouw’.


Nieuwe materialen in de bouw 


De workshop geeft het startschot voor een onderwijsmodule die eind december 1994 door de afstudeerrichting Bouwtechnologie van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft zal worden georganiseerd. In deze zes weken durende bouwtechnologie-module worden nieuwe, branchevreemde materialen, technieken en constructies voor de bouw behandeld. De module is gekoppeld aan een symposium 'Nieuwe Branchevreemde' technieken voor de bouw op 6 of 7 december a.s. Booosting aangeslotenen zullen hierbij worden betrokken, enerzijds door het leveren van een bijdrage, anderzijds door het bijwonen van bepaalde activiteiten. U zult derhalve tijdig over de activiteiten worden geïnformeerd. 


Deze workshop zal beginnen met het prikkelen van de geest. Hiertoe zal ir Jouke Post van Post Ter Avest Architecten u inspireren met een lezing over ontwikkeling in de bouw, montage en samenstelling van de Lotus Elan. Hij doet dat o.a. aan de hand van zijn eigen exemplaar. Vervolgens zal prof. ir J.J.Jacobs van de Faculteit Industrieel Ontwerpen in het kort de toepassing en ontwikkeling van kunststoffen en andere materialen in de industrie toelichten.Als laatste zal prof. ir L.B. Vogelesang van de Faculteit Lucht- en Ruimtevaart u introduceren in de materiaalontwikkeling in de vliegtuigbouw.


Gefascineerd of juist sceptisch is de volgende zet aan u. Enkele deelnemers kunnen aan verschillende nieuwe materialen 'ruiken' en toepassingen onderzoeken door het doen van experimenten en het maken van modellen. Anderen hebben de mogelijkheid te discussiëren over het centrale thema en wellicht hierover een manifest op te stellen. Na gedane arbeid zullen onder de borrel de resultaten worden gepresenteerd en zal er ruimte zijn voor discussie. 

 

programma
12:00 Ontvangst Lunch

12:45 Introductie

prof. ir Jan Brouwer, Faculteit der Bouwkunde TU Delft
13:00 Inspiratie

Lotus Elan door ir Jouke Post, Post Ter Avest Architecten 

13:30 Materialen

prof. ir L.B. Vogelesang, Faculteit Lucht- en Ruimtevaart TU Delft
14:30 Pauze Koffie en thee
15:00 Transpiratie

Werken in groepjes aan de verschillende onderwerpen
17:30 Resultaten

Presentatie, toelichting, borrel en discussie

 

bijschrift afbeelding

In 1994 heeft mr B.F. Seffinga van de Technische Universiteit Delft, faculteit Lucht- en Ruimtevaart een ontwerp gemaakt van de DUTAG (Delft University of Technology Advanced Glider. Door de meeuwvleugelvorm en aëroelastische afstemming van het ontwerp kunnen de gewenste vliegeigenschappen in verschillende zweefvliegscenario’s gerealiseerd worden (bijv. start, landing, thermieken, windvlagen). 

meer info Smidev

1994 ontwerp DUTAG (bron: Smidev)
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl