Ontvang onze nieuwsbrief:
Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel 1998. FLASH: FLEXibiliteit als strategie

donderdag 15 januari 1998 / 15:00 - 19:30
GE Capital Yellowcabin , Appelweg 14, 4782 PX Moerdijk, > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Harm Boomsma

Een goed begin van het nieuwe jaar: een middag in het teken van productontwikkeling in de praktijk. De hoofdrolspelers zijn de industrieel ontwerpers van Flex building & interior systems (aangesloten bij Booosting) en GE Capital Yellowcabin, leverancier van tijdelijke ruimtes.


Nieuwjaarsborrel

FLASH: FLEXibiliteit als strategie

Eind 1995 is Flex building & interior systems (Flex) benaderd door GE Capital Yellowcabin (GE) voor het bedenken van een oplossing voor ‘tijdelijke ruimten’. Het probleem dat GE ondervond was dat klantspecifieke verbouwde units bij hen terugkwamen en niet meer inzetbaar bleken. Om de snelle levertijd te garanderen moest daarom een enorme voorraad worden aangehouden. Flex werd gevraagd een unitsysteem te ontwikkelen dat inspeelde op de uitgangspunten van GE: flexibiliteit, snelheid en betrouwbaarheid.

En Flex ontwikkelde FLASH: een strategisch unitsysteem waarbij elke unit volledig flexibel is in zijn gevelopbouw en indeling. In feite wordt gestandaardiseerd op componentenniveau en niet meer op unitniveau, waarbij een wand- of een raampaneel als component onderscheiden wordt.
Alle wijzigingen aan de unit kunnen binnen zeer korte tijd worden uitgevoerd en de units kunnen gekoppeld en gestapeld worden tot gebouwen met een hoge gebruikswaarde qua comfort en esthetiek. Het elektrisch systeem is even flexibel als de indeling van de unit. Doordat een unit slechts bestaat uit een vloer, een daksectie en vier kolommen, waarbij de gevelelementen per project worden ingevuld, zal het aantal units dat op voorraad behouden moet worden drastisch kunnen worden gereduceerd en zal de bezettingsgraad per unit aanzienlijk toenemen.

In september 1997 is begonnen met de productie van de nieuwe units. Op donderdag 15 januari 1998 organiseert Flex een middag bij haar opdrachtgever in het zenuwcentrum te Moerdijk om u uitleg te geven over de ontwikkeling van dit product. Het bestuur van Booosting maakt tevens van de gelegenheid gebruik om met haar aangeslotenen een glas te heffen op een nieuw inventief jaar.

programma
15:00 Ontvangst en opening

ir Jouke Post, voorzitter Booosting


15:15 De wijde wereld van de tijdelijke ruimte
Arie den Hartog, plantmanager GE Capital Yellowcabin


15:30 FLEXibiliteit als strategie
drs ir Harm Boomsma, directeur van Flex building & interior systems


15:50 De ontwikkeling van het Flash-unitsysteem
Erik Roscam Abbing, projectmanager Flex building & interior systems


16:15 Tegenlezing door Prof. Ir Age van Randen
16:45 Discussie
17:00 Rondleiding en demonstratie van het FLASH-systeem
18:00 Nieuwjaarborrel Booosting
19:00 Einde

AVA

U bent van harte welkom!

 

Verslag Nieuwjaarsborrel 1998

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl