Ontvang onze nieuwsbrief:

Brandwerendheid NoordZuidlijn en bezoek station Europaplein op Tunnel Fire Safety Forum 2015 in Amsterdam door Efectis Nederland

Mobifire
Organisatie: Efectis Nederland
Samenwerking met:
Locatie: Amsterdam
Website: http://www.vianoordzuidlijn.nl

Beschrijving:
De aanpak van de brandwerendheid van de betonconstructie in de NoordZuidlijn is woensdag 15 april 2015 op het Tunnelcongres ‘3rd Tunnel Fire Safety Forum’ in Amsterdam toegelicht door Leander Noordijk van Efectis Nederland in een presentatie getiteld “Fire Safety in the North/South Line Project: Designing measures for fire resistance in infrastructure”. Efectis werkt in het NoordZuidlijn project voor de afbouwaannemer VIA NoordZuidlijn als specialist op het gebied van brandwerendheid en brandveiligheid.

In de presentatie namens Gemeente Amsterdam en VIA is uitgelegd hoe is omgegaan met veranderende brandveiligheidseisen gedurende het proces en het aanbrengen van brandwerendheid in de afbouwfase. De sleutelwoorden hierin zijn samenwerking en transparantie, aangezien deze uitdagingen zijn opgepakt door een breed team van specialisten van zowel afbouwaannemer (VIA NoordZuidlijn, aangevuld door Efectis) en opdrachtgever (Gemeente Amsterdam). Hierbij zijn innovatieve technieken ingezet, waaronder het op locatie uitvoeren van spatproeven op de betonconstructie in stations en tunnel om de benodigde hoeveelheid brandwerende bekleding vast te kunnen stellen.

Na afloop van het tunnelcongres was er de gelegenheid een bezoek te brengen aan het in aanbouw zijnde station Europaplein bij Amsterdam RAI. Dit station bevindt zich in de afbouwfase en de brandwerende bekleding is hier grotendeels aangebracht en nog zichtbaar, terwijl de installaties en aankleding nog worden aangebracht. Er was behalve aandacht voor de brandwerende bekleding bij de aanwezigen veel interesse in het veiligheidsconcept van de NoordZuidlijn en de technische specificaties van de metrolijn.

https://www.flickr.com/photos/noordzuidlijn/

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl