Ontvang onze nieuwsbrief:

Project: Het Groene BouwLab; Green Transformable Building Lab

Organisatie: Universiteit Twente / CTW
Samenwerking met:
Locatie: DRIENERLOLAAN 5, 7522 NB ENSCHEDE
Website: http://www.utwente.nl/ctw/gtbcenter/Green_BuildingLab/

Beschrijving:
Het Groene BouwLab is het groene transformeerbare gebouw dat wordt ontwikkeld door studenten en hun docenten van UT en het Twents bedrijfsleven. Het krijgt daadwerkelijk een plek op de campus van de Universiteit Twente. De nieuwste bouwtechnieken en bouwmaterialen worden getest op duurzaamheid, energieverbruik en hergebruik.

Het Groene BouwLab krijgt vier basisfuncties: een auditorium, kantoren, woningen en een expositieruimte. Om een maximale transformatie te bereiken en het leereffect voor de studenten te optimaliseren wordt gestreefd naar een tweejaarlijkse transformatie van de functies.

Het samenwerkingsverband van onderwijs en bedrijfsleven vereist een open samenwerking. Niet alleen door de hoge eisen die gesteld worden om maximale transformatiemogelijkheden te bereiken en milieuvriendeijke materialen toe te passen , maar vooral omdat steeds een nieuwe generatie studenten zal meewerken aan dit project.
Durmisevic: "Elk jaar zullen gebruikseisen anders zijn. Niets is statisch, alles verandert. Dit gebouw dus ook. De toekomst vereist dynamiek en transfomatie in structuren en gebouwen."
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl