Ontvang onze nieuwsbrief:

Project: Gevel van koudgebogen glas voor Ori├źntaals Paviljoen

Organisatie: BRS Building Systems
Samenwerking met:
Locatie: Arena boulevard, Amsterdam
Website: www.brs.nl

Beschrijving:
Het Jinso paviljoen aan de ArenAboulevard in Amsterdam heeft een gevel in neutraal zonwerende uitvoering in combinatie met koud gebogen isolatieglas. In deze toepassing was het koudbuigen een doorslaggevende factor in het streven naar een zo economisch mogelijke uitvoering. Aangezien het hier een restaurant betreft op een unieke locatie nabij de ArenA zijn hoge eisen gesteld aan transparantie en uitstraling van het geheel welke in goed overleg zijn ingevuld.


De toegepaste ruiten zijn 1,5 m hoog, 3,5 tot 3,8 m breed en kennen drie buigstralen. Met een totaaloppervlak van circa 1050 m2 zijn er 200 ruiten toegepast. Het koud buigbare isolatieglas (Freeformglass® van BRS Building Systems BV) bestaat uit een gelaagde buitenruit 4.4 en een 6 mm geharde binnenruit, met daartussen een spouw van 16 mm.

Het glas is zowel zonwerend als isolerend, met een LTA van 59 procent, een ZTA van 40 procent en een U-waarde van 1,1 W/m2K. Een flexibele afstandhouder tussen de binnen- en buitenruit verbindt niet alleen de ruiten onderling,maar zorgt er ook voor dat de ruiten enigszins ten opzichte van elkaar kunnen verschuiven na het buigen.


Met een speciaal door BRS Building Systems BV ontwikkelde zuigerinstallatie zijn de 200 glazen gevelplaten ter plekke gebogen en in het frame van de gevel geplaatst.
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl