Ontvang onze nieuwsbrief:

Maskerade Klimaatlofts Rotterdam door Maskeradebouw

Organisatie: Maskeradebouw
Samenwerking met:
Locatie: Dordtsestraatweg / Batterijstraat Rotterdam
Website: http://maskeradebouw.nl/

Beschrijving:
Naar aanleiding van het in 2014 gerealiseerde prototype van de Maskerade Stadsappartementen worden in Rotterdam 28 houten klimaatlofts in zes verdiepingen gerealiseerd.

Dit nieuwe Maskeradeproject voorziet in een onderbouw met parkeren en bergingen en daarop vier tot zes lagen woningen in volledige houtbouw. Dus geen hybride systeem. De prefab houtconstructie heeft een raster van 7,5 m en plafondhoogte van 3m, de installaties worden gerealiseerd "tot met met Nul-Op de-Meter.

De belangrijkste voordelen van het Maskerade houtbouwsysteem:
> Duurzaamheid: Reductie van CO2- en stikstofuitstoot en beperking van het gebruik van fossiele bouwstoffen en energie tijdens de productiefase.

> Lokale productie. In nauw overleg met de Gemeente Rotterdam zullen onderdelen van de HSB en prefab natte groepen in Rotterdam Zuid worden geproduceerd in samenwerking met het lokale technisch onderwijs. Belangrijk voor de stad is ook de bevordering van werkgelegenheid, minder verkeersoverlast ter plaatse.

> Voor de bewoners. De toekomstige bewoners hebben veel eigen inbreng in het ontwerp. Het systeem biedt veel vrijheid in indeling en afwerking, zo is verticaal en horizontaal uitbreiden mogelijk. Verder kenmerkt het houten complex zich met brede groene galerijen, ruime loggia’s, een daktuin en een gezond binnenklimaat. De klimaatlofts zijn woningen in het middenhuursegment (gemiddeld 80m2 en €900 huur pm).

> Opschaling. Architect Maarten van der Breggen ziet dit project als een eerste stap naar zijn gewenste opschaling: een bouwstroom van 500

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2456 0127 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl