Ontvang onze nieuwsbrief:

Project: Breustedt Chemie B.V.

Breustedt Chemie Breustedt Chemie
Organisatie: COURAGE architecten bv
Samenwerking met:
Locatie: 7325 WZ
Website: www.courage.nl

Beschrijving:
Met een houten expeditiehal transparantie tonen. De expeditie- en opslaghal van Breustedt Chemie op bedrijventerrein De Ecofactorij in Apeldoorn heeft een houten constructie. Niet alleen uit het oogpunt van duurzaamheid, maar vooral vanwege brandveiligheidseisen en de natuurlijke resistentie van hout tegen chemische stoffen.

Een chemisch bedrijf op een groen bedrijventerrein lijkt een vreemde eend in de bijt, maar Breustedt realiseert heel milieubewust een duurzaam pand. Zo wordt regenwater opgevangen en gezuiverd, heeft het gebouw onder meer een WTW-unit (Warmte Terug Win-unit) en een warmtepomp-installatie.

Door het gebruik van veel glas in de gevel, wil het bedrijf transparantie tonen en uitstralen dat chemie niet ‘vies en verdacht’ is maar ook ‘groen en sexy’ kan zijn. De meest opvallende duurzame maatregel is het losplatform op het dak, waar vrachtwagens via het vrije valprincipe hun lading rechtstreeks in de opslagtanks kunnen storten. Gebruik maken van de zwaartekracht spaart energieverbruik door pompinstallaties uit. Vanwege de belasting van het dak door remmende en draaiende vrachtwagens heeft de afvalhal een betonnen constructie gekregen.

Het kantoor heeft de gewenste uitstraling gekregen door een ranke, zichtbare, stalen constructie. Het bedrijfspand van Breustedt bestaat zo als het ware uit drie afzonderlijke gebouwen die tegen elkaar zijn gebouwd.

bron: COBOUW
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl