Ontvang onze nieuwsbrief:

De Bocht door COURAGE architecten bv

De Bocht Photo: Harry Noback De Bocht Photo: Harry Noback
Organisatie: COURAGE architecten bv
Samenwerking met:
Locatie: 7311 EM
Website: www.courage.nl

Beschrijving:
De bakker aan de Asselsestraat in Apeldoorn is een opvallende verschijning…

Het pand staat in de bocht, hier komt de naam van dit project ook vandaan. Geen kans dat je er zomaar voorbij loopt want wat meteen opvalt is het vele glas en de bakstenen. De steen, met een eigen unieke kleur is van een bijzondere afmeting en vormt de buitenwand van het pand. Zoals we al eerder schreven in een blog, was het een hele uitdaging. De opdrachtgever wilde graag steen, maar wel met de herkenbare signatuur van COURAGE architecten. Zo ontstond dan ook de combinatie tussen alle voordelen van een stalen constructie en deze steen. Binnen in het pand is dit gelijk te zien. Het stalen plafond en kolommen zijn zowel in de bakkerij als in de appartementen zichtbaar gebleven waardoor het een stoer en eigentijds uiterlijk heeft.

De bakkerij van familie Keurhorst zit aan de kant van de Asselsestraat. Voor wie overdag zijn brood komt kopen heeft al gezien dat het geen standaard bakker is. Voor de optimale beleving moet je wel op tijd uit bed. De bakker begint namelijk al vroeg met het bakken. De verlichte bakkerij in het donker geeft een indrukwekkend effect door dat je van voor tot achter door de bakkerij kan kijken. Geen weggestopte werkplaats maar een bakkerij die gezien mag worden.

Boven de bakker bevinden zich twee moderne appartementen met allebei een enorm dakterras. De volledige breedte van het appartement is van glas waardoor er heel veel daglicht binnen komt. Deze grote gevelopeningen worden mede mogelijk gemaakt door het bouwen met staal. Aan de achterzijde van het appartement zijn de slaapkamers en badkamer voorzien van een lichtstraat. Een licht ‘thuis’ voor de nieuwe bewoners, en dat met elke dag wakker worden met de geur van vers gebakken brood… wat wil je nog meer?

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl