Ontvang onze nieuwsbrief:

Werkgebouw Zuid door COURAGE architecten bv

Werkgebouw Zuid Werkgebouw Zuid
Organisatie: COURAGE architecten bv
Samenwerking met:
Locatie: 7332 BK
Website: www.courage.nl

Beschrijving:
Werkgebouw Zuid is een verzamelgebouw voor meerdere gemeentewerven; de brandweer, de ambulancezorg Noord- en Oost-Gelderland, een kringloopcentrum, de AFAC (Algehele Fiets Afhandel Centrale) en VGV (Verloren en Gevonden Voorwerpen).

Werkgebouw Zuid is het gevolg van het besluit dat de gemeente Apeldoorn nam om veertig kleinere locaties verspreid over de stad op te heffen. Het samenbrengen van de verschillende gemeentelijke diensten maakt immers het delen van gezamenlijke functies mogelijk.

Voor Werkgebouw Zuid werd een bestaand gebouw succesvol hergebruikt. De staalconstructie van de bestaande vrieshallen is behouden en met een volledig glazen bekleding tot stallingsruimte omgebouwd. Een nieuw, langgerekt gebouw is ervoor geplaatst met in de hoge plint de werkplaatsen, kringloopwinkel en uitrukremises voor brandweer en ambulance. De twee verdiepingen daarboven bevatten de kantoren en de gezamenlijke kantine.

De nieuwbouw is opgetrokken uit beton, staal, glas en zwarte sandwichpanelen.

Veel ontwerp energie is uitgegaan naar een efficiƫnte verwerking van installaties, die grotendeels in de staalconstructie zijn ondergebracht. De ruwbouw vormt meteen de afbouw, waardoor staalplaatbetonvloeren ook de plafondafwerking zijn.

De opslag van materialen en de bonkers met zand bevinden zich goed zichtbaar aan de voorzijde van het gebouw; het parkeren is op het binnenterrein gesitueerd.

Werkgebouw Zuid is in zijn inpassing, materialiseren en afwerking een robuust en -ondanks de efficientieslag- ruimtelijk royaal werkgebouw.

bron: NAI

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl