Ontvang onze nieuwsbrief:

Project: Circular Experience

bron: Studio RAP bron: Studio RAP
Organisatie: Studio RAP
Samenwerking met:
Locatie: ABN Amro, Gustav Mahlerplein 1b, Amsterdam
Website: https://studiorap.nl/portfolio/circular-experience/

Beschrijving:
Het ontwerp bestaat uit twee delen: een balustrade en een gebogen wandsegment. Beide zijn gemaakt van tienduizenden unieke stukken lariks- en dennenhout en zo’n vijftigduizend deuvels. De lengte van muur en balustrade is vijftien meter.
De bodem en bovenkant bevatten grote hoeveelheden rode lariks, het midden is meer dennen-geel. Dit open- en sluitpatroon van de balustrade wordt voorgezet in de de muur.

In het ontwerp van de balustrade worden de positionering en oriëntatie van de elementen gecontroleerd door twee parameters: de stapgrootte van de trap en de nabijheid van de leuning. In het midden bij de leuning sluit de structuur zich zodat de leuning goed bruikbaar is, aan de einden opent ze zich weer.

Dit project is - wederom - volledig geproduceerd en geassembleerd door robots.

Het project is genomineerd voor de Frame Awards 2018.

Filmpje Circular Experience
https://www.youtube.com/watch?v=RrfT3UEq8aM
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl