Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag 15 jaar Booosting - André Roelofsen 3

01 februari 2004: De Belemmering


De Belemmering

Een 3e impressie van de dag door André Roelofsen

 

Bouwmarketeer Wim Verburg stelt dat er weinig informatie verzameld wordt over de integrale kosten én baten van bouwwerken (cost of ownership). Zowel de bouwkosten, als exploitatiekosten én opbrengsten. In de praktijk worden doorgaans alleen de bouwkosten bewaakt en de overige kosten en baten vallen onder versnipperde verantwoordelijkheden. Meer inspanningen om inzichten op dit gebied te publiceren moet er toe leiden dat ook ontwerpers zich naast de technische vraagstukken ook meer richten op de economische aspecten van het bouwen.
Zijn ultieme innovatiedoel van is het realiseren van bouwen is monteren. Hij pleit voor beter bouwen op papier (software ontwikkeling), zodat het ontwerp vol vertrouwen kan worden overgedragen aan de gespecialiseerde monteur.Booosting 15 jaar_WimVerburg_13januari2004

 

 

 

Jan Brouwer, architect en oud-hoogleraar, kwam met de verrassende stelling dat er teveel geïnnoveerd wordt in het proces. Hiermee doelend op de vele "regeltjes" waar de innovator mee te maken krijgt.


Hij is een groot voorstander van vooral de technische innovatie, alhoewel ook volgens hem innoveren in de eerste plaats toch ook organiseren is. Organiseren van een samenleving die openstaat voor innovatie als sleutel tot verbetering van het dagelijkse leven. Ook de gevestigde bouwinstituties lijd aan het euvel dat zij innovatie nauwelijks als instrument ziet om bij te dragen aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving. En niet op de laatste plaats het Ontwerpend, Ontwikkelend en Onderzoekend Nederland dat niet voldoende vuist maakt "tegen het kwaad van het traditionalisme". Daarmee de 15 jarige gastheer wat pepperspray in de ogen spuitend.

 

Zijn devies: "Booosting zoek de aanval!" en laat technologie niet samenknijpen tussen bureaucratie en markt.

 

Klik hier voor een 1e impressie van De Belemmering.


Klik hier voor een 2e impressie van De Belemmering.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl