Ontvang onze nieuwsbrief:

Bouwpoort 2017

30 oktober 2017: Bouwpoort is de ontmoetingsplek voor beleidsmakers en bestuurders met ondernemers en opdrachtgevers uit de bouw. Op dinsdag 28 november a.s. vindt de 14e editie van Bouwpoort plaats met als thema Circulair Bouwen.


Bouwpoort 2017

dag di 28 november 2017
tijd 17:00 - 20:00u
plek Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag

 

circulair bouwen

Elphi Nelissen, hoogleraar Building Sustainability aan de TU/e en voorzitter van het Transitieteam Circulair Bouwen presenteert op Bouwpoort de Transitieagenda Circulair Bouwen. Menso Oosting, directeur Fijn Wonen, zal laten zien hoe bouwbedrijf Van Wijnen met hun nieuwe woningbouwconcept nu al anticipeert op een meer circulaire bouw.

De transitieagenda Circulair Bouwen maakt onderdeel uit van de nationale Bouwagenda, die op 28 maart 2017 in Nieuwspoort werd gepresenteerd.

Circulair bouwen kan worden gedefinieerd als het op zodanige wijze bouwen dat het hele bouwwerk of bouwdelen ervan herbruikbaar en de materialen en grondstoffen recyclebaar zijn. In de praktijk hebben we al gezien dat er veel technische mogelijkheden zijn voor hoogwaardig hergebruik van bouwmaterialen, bouwelementen en gebouwen. Grote uitdaging is natuurlijk de echte opschaling en transitie naar een circulaire economie.

programma
17:00 inloop
17:45 presentaties en discussie

met Elphi Nelissen, hoogleraar Building Sustainability TU/e

en Menso Oosting, directeur Fijn Wonen

19:15 Borrel en broodje tot 20:00

organisatie o.a. Peter Fraanje NVTB
toegang gratis
aanmelden verplicht
meer info 

U bent van harte welkom!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl