.
Ontvang onze nieuwsbrief:

Slotevent Polypyrrool onderzoek op 14 november

De gevel in juli 2014, enkele weken na oplevering. (bron: Saxion)
Na 3jaar zijn de geveldelen lichter geworden. De typische PPy uitstraling is intact (bron: Saxion)

11 oktober 2017: Mooie en duurzame houten gevels bouwen met het goedkoopste hout dat op de markt verkrijgbaar is? Dat kan mbv Polypyrrool. Het tweejarig onderzoek met Polypyrrool (PPy) wordt binnenkort afgerond en op dinsdagmiddag 14 november a.s. wordt de nieuwe kennis die met dit onderzoek is opgedaan graag met u gedeeld.


Slotevent Polypyrrool onderzoek


Het lectoraat Sustainable Building Technology & Material van Saxion Hogeschool Enschede heeft de afgelopen twee jaar onderzoek gedaan naar Polypyrrool, een polymeer die uit biomassa gewonnen kan worden. De verrijking met Polypyrrool versterkt een aantal eigenschappen van vurenhout, waaronder de schimmelresistentie en de UV-stabiliteit.

Een aantal onderzoeksresultaten met goede kansen voor de toepassing van dit product wordt gepresenteerd en verder kijken we met elkaar naar de toekomst: hoe nu verder?

demonstratiegevel
Tevens is er gelegenheid om de modelwoning van het House2Start-concept te bezoeken; hier is namelijk een gevelvlak te zien met Polypyrrool vurenhouten bekleding.

meer info
Saxion verkent samen met ruim 20 partners uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen de mogelijkheden van het polymeer Polypyrrool als middel om hout en houtachtige gevelmaterialen extra meerwaarde te geven voor de bouw. Dit is een RAAK-mkb project, waarbij naast betrokkenheid van de bedrijfsleven en kennisinstellingen zoals TNO en de TU Eindhoven, ook studenten van diverse opleidingen betrokken zijn.


dag di 14 november 2017
tijd 13:30-17:00u
plek Gasfabriek, Zutphenseweg 6b, Deventer
programma volgt zsm
toegang gratis

aanmelden verplicht


contactpersoon
Andries van Eckeveld - projectleider

06 53862354

organisatie
Saxion Enschede

Lectoraat Sustainable Building Technology & Material


U bent van harte welkom!

Markwin De Zee:

15 oktober 2017 11:06

ik zou er 14 november graag bij zijn.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl