Ontvang onze nieuwsbrief:

Symposium ProGETonE

26 september 2017: Hoe tackelen we sociale, financiële en technische uitdagingen om gebouwen aardbevingsbestendig én energieneutraal te maken?


Symposium ProGETonE

 

ProGETonE staat voor Proactive synergy of inteGrated Efficient. Het consortium bestaande uit vijftien Europese entiteiten, richt zich op de koppelkansen tussen aardbevingsbestendig en energieneutraal bouwen in Nederland en in Europa, waarbij de gebruiker centraal staat.

 

Met verschillende workshops en lezingen van o.a. Hans Alders - Nationaal Coördinator Groningen, Nienke Homan - Provincie Groningen, Philippe Moseley - Europese Commissie, Lex De Boer - Lefier wbc, Peter op 't Veld - Huygen Installatie Adviseurs en Rudy Rooijakkers - ABT, wil het consortium ProGETonE de verschillende partijen samenbrengen en uitdagen om aardbevingsbestendig en energieneutraal bouwen gezamenlijk op te pakken.

 

Wat hebben de betrokken partijen nodig om in te zetten op versterking en verduurzaming van woningen in Groningen? De heer Alders is bezig de opgave van 22.000 woningen te inspecteren en vast te stellen welke maatregelen er nodig zijn om deze woningen aardbevingsbestendig te maken. In relatie met de 2020 klimaatdoelstellingen is het een kans om de versterking te koppelen aan het verduurzamen van deze woningen.

 

koppelkansen

Het symposium wordt georganiseerd naar aanleiding van een Europees onderzoeksproject in het kader van Horizon 2020 waaraan Booosting aangeslotene ABT ook deelneemt. Het symposium is toegankelijk voor alle stakeholders, te weten overheidsinstanties, energieleveranciers, woningcorporaties, bouwers, financiële instellingen en huiseigenaren. Discussieer mee, deel kennis met Europese partners en stakeholders en ontdek de mogelijkheden om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan.

 

dag vrijdag 20 oktober 2017

tijd 9:30 - 18:30u
plek BuildinG, Zernike 17, 9747 AA Groningen

toegang gratis

organisatie ABT

voertaal Engels

meer info

inschrijven verplicht

 

U bent van harte welkom!

 

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl