Ontvang onze nieuwsbrief:

3D gebouwpaspoort van ABN AMRO paviljoen CIRCL

Nieuw circulair paviljoen ABN Amro Amsterdam (bron: cie. ©WAX)

20 juli 2017: De circulariteit van ABN AMRO paviljoen CIRCL wordt vastgelegd in een gebouwpaspoort. Via een nieuwe digitale tool is het nieuwe paviljoen straks volledig in 3D in kaart gebracht.


3D gebouwpaspoort van ABN AMRO paviljoen CIRCL


In deze digitale tool zetten leveranciers zoveel mogelijk informatie over elementen, componenten en materialen die in een gebouw zitten. Hans Hammink, architect bij de Cie., noemt het voor het gemak een ‘onderhoudsboekje’. In dit onderhoudsboekje staat wat de prestaties van onderdelen zijn en hoe ze hergebruikt kunnen worden. “Je moet over 20 jaar nog wel kunnen nagaan wat er in een gebouw zit,” aldus Hammink.

 

De tool werd geïntroduceerd tijdens de leveranciersbijeenkomst op 23 juni j.l. in het circulaire paviljoen. Een van de doelen van de bijeenkomst was om leveranciers te betrekken bij de nieuwe gedachte. Circulariteit vereist een veranderde werkwijze. In workshops hebben de deelnemers nagedacht over de benodigde informatie in het gebouwpaspoort: prestaties van componenten, garanties, soort montage etc. Ook gebruiksgemak van de tool was een druk besproken onderwerp. De inzichten uit deze workshops gaan mee in toekomstige releases van de tool.

de Architekten Cie. werkt samen met Rendemint en CAD & Company aan de doorontwikkeling van de 3D tool. Het is de bedoeling dat deze tool ook voor andere gebouwen, bestaande en nieuwe, beschikbaar komt. 

 

Het paspoort heet LLMNT (spreek uit: element) en wordt 5 september gelanceerd.

Deze ontwikkeling brengt de bouwsector een stap dichter bij de ambitie Nederland Circulair in 2050.

 

meer info

Booosting bezoek aan circulair AA paviljoen

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl