Ontvang onze nieuwsbrief:

Constructeur 2017: Pim Peters van IMd Raadgevende Ingenieurs

Pim Peters - IMD Raadgevende Ingenieurs
Toepassing donorskelet Hoogstraat Rotterdam

22 mei 2017: Tijdens de Constructeursdag op woensdag 7 mei in IJmuiden is Pim Peters, directeur van IMd Raadgevende Ingenieurs, verkozen tot Constructeur van het jaar 2017.


Constructeur 2017: Pim Peters van IMd Raadgevende Ingenieurs

Raadgevend ingenieur Peters (mede-eigenaar/directeur van booosting aangeslotene IMd Raadgevende Ingenieurs) is vooral specialist in duurzaam construeren.

Uit het vakjuryrapport
Hij initieert onderzoek naar duurzaamheid in constructies en bedenkt en levert methoden waarmee constructeurs al in de ontwerpfase de duurzaamheid van constructies kunnen berekenen en constructievarianten al in een vroeg stadium kunnen vergelijken. Daarmee is hij trendsettend in de sector. Hij levert een belangrijke bijdrage aan deskundigheid en initiatieven die nu meer dan ooit nodig zijn voor de grote maatschappelijke vraagstukken van dit moment.
Ook heeft de jury veel lof voor Pim’s introductie van duurzame constructieve oplossingen in de ingenieurspraktijk. ‘Hij benut ruimte voor innovatie en vernieuwing in oplossingen en materiaalgebruik’, bijvoorbeeld in het project Hoogstraat in Rotterdam met de grootschalige toepassing van tweedehands profielen uit andere gebouwen’. In plaats van recycling wordt staal in dit project hergebruikt als bouwdeel.

meer info

donorskelet

constructeur 2017 (Bouwen met Staal)

Aanstormend talent
De prijs voor het Aanstormend talent 2017 is voor Steven Schoenmakers (1990), werkzaam als hoofdconstructeur / projectleider bij Van Rossum Raadgevende Ingenieurs.

De prijzen zijn toegekend door VNconstructeurs, Betonvereniging en Bouwen met Staal.

Van harte proficiat!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl