Ontvang onze nieuwsbrief:

Gezocht: Partners voor een proefproject in Bulgarije met Super Licht Beton (SLB)

Idee van het project (bron beeld: Stoyan Lazarov)
In het stadje Berkovica (Bulgarije) is een perceel ter beschikking voor dit project Op de plaats van een oud huisje kan gebouwd worden (114 m2) Stoyan Lazarov

17 mei 2017: Super Licht Beton is een uniek materiaal voor monoliete en duurzame gebouwen. Stoyan Lazarov zoekt voor deze ontwikkeling partners in Bulgarije.


Gezocht: Partners voor een proefproject in Bulgarije met Super Licht Beton (SLB)


Bouwen met Super Licht Beton biedt veel perspectief voor de bouw van bijvoorbeeld passiefwoningen.  


Om aan de Nederlandse bouwnormen met een Rc-waarde van 4,5 m2K/W te voldoen, moet de SLB gevel minimaal 70cm dik zijn. Maar isoleren met Rc-waarden meer dan 2,5 m2K/W heeft weinig economische waarde. Met een Rc-waarde van 4,5 m2K/W wordt gemiddeld slechts € 5 per jaar aan gaskosten bespaard.

Ontwikkelaar Stoyan Lazarov: “Wat jammer dat het gebruik van SLB nog niet in Nederland is doorgebroken. Ik vind dat de normen enorm zijn opgeblazen, omdat een verdubbeling van de Rc-waarde-eis dus geen verdubbeling van besparing oplevert.

Omdat in Nederland het isolatiebeleid ongunstig is, is het beter om hiermee in het buitenland met elkaar te gaan experimenteren. In mijn geboorteland Bulgarije is de isolatiewaarde wettelijk vastgesteld op Rc 2,85 m2K/W. Voor SLB betekent dat een wanddikte van 40cm. Naast dit voordeel is bouwen in Bulgarije goedkoper en dus zijn de totale projectkosten lager.
Wat dacht u van een experimenteel gebouw in een stad onder de rijkbeboste bergen? Dat biedt ook goede mogelijkheden om een creatieve vakantie in te plannen.

 

De aangesloten Nederlandse architecten gaan samenwerken met een Bulgaarse architect.
Het totale kostenplaatje wordt geraamd op €120.000.


Kortom, ik wil graag met u als ontwikkelaar, innovator, architect, student of andere bouwspecialist in contact komen om deze door mij gestarte ontwikkeling samen te realiseren."

 

Stoyan Lazarov is als volgt te bereiken:
06 10834210 + info@easybrick.eu

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl