Ontvang onze nieuwsbrief:

Rapport "Goedkoper van werken naar wonen"

Casestudie Verrijn Stuarthuis Rijswijk

01 november 2006: In de periode 2005 - 2006 heeft Booosting een Kennispositiestudie Renovatie- en Transformatietechnologie uitgevoerd. In dit rapport zijn de innovatieaspecten van deze transformatieopdracht bijeengebracht.

De studie werd geleid door toenmalig voorzitter Harm Boomsma.


Booosting Rapport "Goedkoper van werken naar wonen"

 

Conclusies van de studie in het kort
Voor kansrijke innovaties in renovatie of transformatie moeten ondernemers zich focussen op ‘goedkoper’ en ‘sneller’ transformeren of renoveren. De winst kan vooral behaald worden in het innoveren in binnenwanden, installaties en leidingen, natte groepen en gevels, of in slimme combinaties van deze. Voor de meeste niet-technische belemmeringen zijn voor de hand liggende
oplossingen beschikbaar. Een zorgvuldige selectie van de renovatie of transformatie is wel vereist. Korte termijn transformaties zijn een serieus alternatief naast permanente transformaties.

 

Meerwaarde van het onderzoek
Het is de eerste keer dat er structureel vanuit de aanbodkant gekeken is naar innovaties in het renovatie- en transformatieproces. In dit project zijn grote stappen gemaakt bij in het in kaart brengen van de verschillende aspecten die er mee samenhangen. Daarbij bleken niet-technologische aspecten een groot deel van de aandacht te vragen. Het was een uitdaging om bij de uitvoering van dit project toch te focussen op technologie. In het onderzoek worden geen directe innovaties gepresenteerd, dat was ook nooit de bedoeling. Wel zijn de gebieden in kaart gebracht waarop innovaties kansrijk zijn. Deze zijn nu duidelijk. De combinatie van gebieden voor kansrijke innovaties mét de kennis over oplossingen voor de niet-technische problemen maken renovaties en transformaties mogelijk die voorheen als onhaalbaar afgedaan zouden zijn. 

 

meer info

start studie Renovatie- en transformatietechnologie

juni 2005

 

verslag 1e Rondetafel studie Renovatie- en transformatietechnologie

oktober 2005

 

verslag 2e Rondetafel studie Renovatie- en transformatietechnologie

februari 2006

 

seminar Goedkoper van werken naar wonen

april 2006

 

verslag Seminar Goedkoper van werken naar wonen

april 2006

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl