Ontvang onze nieuwsbrief:

Boek Booosting in Bedrijf

01 april 1992: Het 2e Booosting boek bevat 35 profielen van ontwerpers, ontwikkelaars en ondernemers in de bouw. Het is uitgegeven in 1992 en zowel Nederlands- als Engelstalig. De redactie is verzorgd door Paul Groenendijk en Piet Vollaard.


Boek Booosting in Bedrijf

 

De industriële produktie die ons leven begeleidt en bedreigt wordt maar al te graag tegenover de bouwproduktie geplaatst. Booosting wordt vaak met die optiek bekeken. De bouw is een onbeschrijflijk feest dat zich naarmate de technologie voortschrijdt schijnt te moeten gaan meten met de nieuwkomers. Ik vind dat een kortzichtig en weinig verhelderend standpunt. De lol van het bouwen en de smaak van het maken: dat is wat de bOOOstingaanhang bindt; dat is een groots goed.

'BOOOsting in Bedrijf' is een bijzonder boekwerk. Enerzijds laat het zich lezen als een bundel verzamelde opstellen die zicht geven op verschillende aangesloten bedrijven en bureau's, anderzijds is het een beknopte catalogus. Maar dan een catalogus waarin de capaciteiten en de potentie van de bedrijven worden aangestipt en die niet de gebruikelijke opsomming etaleert van geleverde prestaties en produkties. Het is een momentopname. De opsomming is niet volledig, maar dat is inherent aan bOOOsting zelf waarvan het ledenbestand fluctueert en muteert. In die zin zie ik deze publicatie als eerste verkenning die later kan worden opgevolgd of vervolgd met uitgebreidere of anders getinte versies.

'BOOOsting in Bedrijf' is geschreven door Paul Groenendijk en Piet Vollaard. Zij zijn niet aangesloten bij de Stichting, maar dat kan nog komen. Het commentaar dat zij in het boek hebben neergelegd is dan ook niet ontstaan uit ervaringen met de activiteiten van bOOOsting. Hun relaas is het resultaat van de bedrijfsbezoeken en de gesprekken met het bestuur. Dat leidt hier en daar tot verkwikkende maar ook tot snerende uitspraken. De receptuur van de Stichting wordt ondervraagd. Ik denk dat de antwoorden daarop binnen bOOOsting niet eenduidig en gelijkluidend zullen zijn. Er staan vele koks in de keuken en de maaltijd wordt steeds aan de ingrediënten aangepast. Dat lijkt me ook een goede strategie. Wanneer de volgende uitgave van bOOOsting een handleiding of een catalogus zou betreffen op grond van voorgaande activiteiten dan verliest de Stichting haar bestaansrecht. Met de inhoud van dit boek wordt dat standpunt verduidelijkt.

De uitgave is tweetalig. De reikwijdte wordt daardoor vergroot en ook kan het worden gezien als een handreiking naar internationale organisaties die met soortgelijke initiatieven bezig zijn. De bOOOsting gedachte is immers ruim genoeg om in de toekomst internationale contacten en projecten aan te gaan. 1992 is wat dat betreft een uitgelezen jaar om dit boek uit te geven. Het is mij dan ook een bijzonder genoegen het eerste exemplaar te mogen uitreiken aan de heer van Velzen van de Nationale Woningraad.

Jan Westra
Voorzitter

 

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl