Ontvang onze nieuwsbrief:

Lezing Jouke Post op Building Holland: Zal Project XX binnenkort instorten?

Project XX, Delftechpark 22, Delft (anno 1998)
Recht op Wind (anno nu) Jouke Post Dit is een Booosting Circulair activiteit

12 april 2017: Sinds de jaren tachtig heeft oud-Booosting voorzitter Jouke Post zich op verschillende manieren ingezet voor oplossingen om milieuvriendelijk te bouwen. Dit leidde in 1998 o.a. tot project XX. Een kantoor te Delft dat ontworpen is voor een levensduur van twintig jaar. Gebouwd met het idee dat het na die periode uiteenvalt om tot de grondstoffen terug te keren. De vraag nu, na 19 jaar, is "Zal Project XX binnenkort instorten?"


Zal Project XX binnenkort instorten?

Lezing door Jouke Post XX architecten

 

Vernieuwingen in de bouw gaan stapsgewijs en zijn na ongeveer vijfentwintig jaar geïmplementeerd. Circulair bouwen is de laatste fase van zo’n vernieuwingsstap. Met behulp van evaluatie van de verschillende concepten als levensduur, modulair ontwerpen, cradle to cradle en biobased bouwen komen we nu uit bij de integratie van al deze kennis. De highlights van deze gebouwde concepten worden kort aangestipt om te eindigen bij de vraag; wat is er terecht gekomen van het twintig jaar geleden gepresenteerde Project XX?

 

Vanaf 1998 was Jouke Post hoogleraar aan de Tu Eindhoven, faculteit Bouwkunde en begeleidde en inspireerde hij studenten en promovendi op dit gebied. Het gedachtegoed heeft hij met vele lezingen op congressen, zowel nationaal als internationaal helpen verspreiden, in de verwachting dat het gemeengoed gaat worden.


Inmiddels is Jouke Post met emeritaat en nog steeds actief op dit gebied met kleinere projecten en steeds verdergaande vernieuwingen. Enkele jaren geleden heeft hij een eigen woning Recht op Wind nabij Rotterdam gebouwd. Bijna  alle uitgangspunten van circulair bouwen heeft hij hierin verwerkt tot de eerste Cradle to Cradle woning van Nederland.

 

meer info tijdelijk kantoor Project XX

meer info C2C huis Recht op Wind

 

dag woensdag 12 april 2017
tijd 12:25-12:45 uur
plek Building Holland Nexus Stage

 

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl