Ontvang onze nieuwsbrief:

In de prijzen! Maskerade woning wint Duurzaamheidsprijs van Zuid-Holland

Maskerade Heyplaat staat op Concept House Village Rotterdam(foto: J.L.Marshall)
Plan voor 14 nog te bouwen appartementen met entreekassen

25 januari 2017: Het Maskerade-project Heywonen in de Rotterdamse Heijplaat heeft de Duurzaamheidsprijs van Zuid-Holland gewonnen. Maskerade is het bouwsysteem van architect Maarten van der Breggen. Van der Breggen, afgestudeerd bouwkundige, probeert al meer dan 35 jaar de onwillige bouw open te breken voor houtskeletbouw.


In de prijzen!

Maskerade woning wint Duurzaamheidsprijs van Zuid-Holland


Hout als industrieel product
‘De opzet van Maskerade is dat zowel architect als aannemer en zelfbouwer er direct mee aan de slag kunnen, omdat de detaillering vastligt. Architecten kunnen zich volledig op het ontwerp richten door de vrijheid in vormgeving van gevels, daken, loggia’s, vides en indeling’, zei Booosting aangeslotene Van der Breggen destijds in Het Houtblad. 

Van der Breggen vindt dat de houtverwerkende industrie, architecten en opdrachtgevers te romantisch omgaan met hout door vooral de esthetiek te benadrukken. ‘We moeten hout veel meer als industrieel product benadrukken.’ Zijn bouwsysteem was in 2006 voltooid en is daarna nog geoptimaliseerd.


Twee appartementen met kas
Er zijn sindsdien tientallen woningen van de grond gekomen, waaronder de woning op de Heijplaat. Daar gaat het om twee appartementen met entreekas. Dit is het prototype voor veertien appartementen met entreekassen die nog gebouwd moeten worden en waarbij diverse partijen zijn betrokken. De Duurzaamheidsprijs Zuid-Holland kwam dit Maskerade-project als winnaar uit de bus van deze prijs van D66 Zuid-Holland.


Grondstoffen hernieuwbaar
Voor de prijs waren er vier kandidaten, waarbij Maskerade is gekozen omdat het niet alleen om een energieneutrale woning gaat, maar ook bij de keuze van de bouwmaterialen is afgewogen wat de impact is van de productie ervan op het milieu. Alle grondstoffen zijn hernieuwbaar.

 

bron Het Houtblad


meer info

Heywonen

Maskerade (Houtblad)

Booosting projectbezoek Concept House Village naar de duurzame woonconcepten in Rotterdam Heyplaat. (september 2015).


Van harte proficiat!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl