Ontvang onze nieuwsbrief:

VMRG Bright Inspirations 12 van Joost Heijnis: Zomer

Joost Heijnis (foto: Leon van Woerkom)

08 december 2016: VMRG Bright Inspirations - column 12 van Joost Heijnis voor Gevelbouw nr 4-2016.


Zomer

 

Traditiegetrouw was de zomer een periode waarin iedereen even de tijd kreeg om van het mooie weer te genieten en tot rust te komen. Daar lijkt al een paar jaar een sluipende verandering in plaats te vinden. Niet alleen het weer is aan die verandering onderhevig, maar ook het rustmoment. Tuurlijk, de zomervakanties zijn er nog steeds op school en ook het kabinet gaat bijna twee maanden met reces. Maar wie kent er nu nog een bouwproject dat in de zomerperiode twee tot drie weken stilligt? De aloude bouwvak lijkt verdwenen te zijn.

 

Daar hoor je in de architectenbranche nooit iemand over klagen. Wat is nu immers drie weken op een bouwproject van een jaar of meer. Je moet alleen hopen dat niet net dat veel bevochten onderdeel van je ontwerp gedurende je afwezigheid snel even afgemaakt wordt. Want zie dat maar weer eens ongedaan te maken na je vakantie. Nu kenden wij zelf al geen bureausluiting in de zomer maar ook onze collega’s en mede-adviseurs zijn steeds minder vaak ‘’dicht’’. Los van de vierentwintiguurs-economie die overal zijn intrede doet lopen offerte-aanvraagtrajecten en tenders ook door in de zomer. Of nog sterker: ze worden vlak voor midden in de zomervakantie opgestart. Met als deadline doodleuk het einde van die periode.

 

In gedachten zie ik een ambtenaar vlak voor zijn vakantie nog even die tenderdocumenten afronden en uploaden……… Maar u hoort mij niet klagen. In ruil voor een mooie opdracht is een beetje vakantie-souplesse een klein offer. En zo komt er met het einde van de recessie ook een einde aan het reces.

 

Joost Heijnis
projectleider architectenbureau cepezed 

oud-voorzitter Booosting

Deze column is verschenen in Gevelbouw 4-2016 van VMRG

Overzicht van alle columns

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl