Ontvang onze nieuwsbrief:

Shock Safe Nepal: masterstudenten voor aardbevingsbestendige wederopbouw in Nepal

25 juli 2016: Shock Safe Nepal is een initiatief dat is opgezet na de aardbevingen in april en mei 2015 in Nepal. Het is een doorlopend project waarbij elk kwartaal een groep masterstudenten van verschillende opleidingsrichtingen aan de Technische Universiteit Delft onderzoek doen naar aardbevingsbestendige wederopbouw in Nepal.


Shock Safe Nepal: masterstudenten voor aardbevingsbestendige wederopbouw in Nepal

 

Het 1e team arriveerde in september 2015 in Kathmandu en startte met het analyseren van het rampgebied. Al snel werd duidelijk dat de meer afgelegen gebieden het zwaarst zijn getroffen. Door gebrek aan kennis en middelen wonen de meeste mensen hier, meer dan een jaar na de aardbevingen, nog steeds in noodvoorzieningen.

 

In samenwerking met de ontwikkelingsorganisatie Support4Nepal is de focus gelegd op Ratankot, een afgelegen bergdorp vier uur reizen ten oosten van Kathmandu. Met behulp van het vooronderzoek van eerdere teams heeft het 3e team afgelopen kwartaal een aardbevingsbestendige woning ontworpen. In het ontwerp is rekening gehouden met de lokaal beschikbare middelen maar ook met traditionele bouwtechnieken en culturele gebruiken van de lokale bevolking.

Team 4 is van 2 september tot 11 november 2016 ter plekke en zal zich focussen op de realisatie van de door team 3 ontworpen woning. De realisatie van de woning dient als casestudy. Hierin worden de bouwtechnieken, de logistieke processen en de economische haalbaarheid getest. Dit prototype is een stap in de richting van een meer generiek model dat zal worden geïmplementeerd in de andere afgelegen dorpen.

Door samen met de lokale bevolking te bouwen willen we niet alleen het besef rondom aardbevingen vergroten, maar ook fundamentele kennis overdragen zodat de bevolking niet afhankelijk wordt.

partners gezocht

Shock Safe Nepal is op zoek naar nog meer partners die het project willen steunen. Dit kan in de vorm van het delen van uw kennis en of uw contacten, maar ook met sponsoring. Heeft u nog vragen, wilt u meer weten of wilt een samenwerking met ons? Wij gaan uiteraard graag het gesprek met u aan. Bij voorbaat vriendelijk dank!

 

contact
Stijn van den Berg

dhrsvandenberg@gmail.com

06 1486 0548
Shock Safe Nepal Team 4

 

meer info

site

Facebook

Jan van den Berg:

25 juli 2016 08:08

Hoe ziet het ontwerp eruit van de door team 3 ontworpen woning? Als ik daar iets meer van weet kan ik misschien kennis delen.

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl