Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag projectbezoek Circulaire Tijdelijke Rechtbank Amsterdam

Speciaal ontwikkeld voor TBRA: herbruikbare kanaalplaatvloeren In het prefab cellencomplex voor de gehechten komen gebruikte celdeuren Deze activitiet valt onder de programmalijn Booosting Circulair

29 februari 2016: In het kader van de programmalijn Booosting Circulair bezochten op 17 februari jl. zo’n dertig belangstellenden de door cepezed ontworpen Tijdelijke Rechtbank Amsterdam (TRBA).


Verslag projectbezoek Circulaire Tijdelijke Rechtbank Amsterdam


In het pand dat nu in aanbouw is, vinden over een periode van zo’n vier tot zes jaar straks alle essentiële processen van de Rechtbank Amsterdam plaats. Ondertussen wordt even verderop op het Parnas-complex een permanente nieuwbouw ontwikkeld. De gespreksthema’s waren onder meer het ontwerp van het tijdelijke gebouw, de wijze waarop het tot stand komt en het circulaire karakter ervan; na gebruik is het in zijn geheel te demonteren en elders weer op te bouwen voor een andere functie.

De TRBA is een realisatie van het consortium dpcp – een samenwerkingsverband tussen Duprie bouw & ontwikkeling en cepezedprojects. Opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf zet vanuit zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in op het voorkomen van verspilling. De reductie van materiaalgebruik, het voorkomen van afval en het maximaliseren van de restwaarde van het gebouw zijn daarom belangrijke thema’s van de opgave.

Het projectbezoek ving aan met een rondleiding door het gebouw. Aansluitend gaven verschillende projectbetrokkenen toelichtingen. Fokke van Dijk van het Rijksvastgoedbedrijf sprak over de beweegredenen de opdracht aan te besteden met een sterke focus op circulariteit. Menno Rubbens (dpcp en cepezedprojects) en Martijn du Prie (dpcp en Du Prie bouw en ontwikkeling) vertelden over de aanpak van de opdracht en de kansen en risico’s bij circulair bouwen. Mathieu de Danschutter (architectenbureau cepezed) lichtte het architectonisch concept en interieurontwerp toe. Rob Stark van IMd Ingenieurs gaf inzicht in het innovatieve karakter van de toegepaste hoofddraagconstructie.

 

De toekomst voor circulair bouwen volgens dpcp vatten we als volgt samen:
•Architectonisch hoogwaardige gebouwproducten
•Geen universeel maatsysteem
•Remontabel gebouwproduct
•Flexibele en aanpasbare bouwelementen
•Alternatieve financieringsvormen

 

In uitvoering sinds zomer 2015.

Oplevering in derde kwartaal 2016.

 

Aankondiging projectbezoek TBRA

Met dank aan cepezed!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl