Ontvang onze nieuwsbrief:

Jaarspeech 2016

Joost Heijnis. Er achter de boog en de bushalte (workshop digitaal vakmanschap)
Te gast bij RDM Innovation Dock Veel belangstelling voor de robotproductie van de trap Scarpabotics (workshop digitaal vakmanschap)

15 januari 2016: Op de Booosting Nieuwjaarsborrel altijd een jaarspeech van de voorzitter, we vatten de woorden en wensen van Joost Heijnis kort samen.


Jaarspeech 2016

 

Voorzitter Joost Heijnis kijkt met de grote groep aanwezigen eerst terug op 2015 met weer een behoorlijk aantal zeer boeiende activiteiten over bouwinnovaties. Het bij elkaar brengen van innovatoren is, naast booosting.nl, nog steeds de belangrijkste kans voor kennisoverdracht. Vooral bij projectbezoeken die zich nog in de afbouwfase bevinden is dat zo.

Nieuwe activiteiten
Zo waren er activiteiten die zijn georganiseerd bij/over bijvoorbeeld station Delft, duurzame woningbouw in Concept House Village Rotterdam en het projectbezoek aan het nieuwe Timmerhuis Rotterdam. Er was eindelijk weer eens een typische Booosting bijeenkomst; Booosting Branchevreemd met het bezoek aan het kersverse lid IHC Studio Metalix. En aan het eind van het jaar ging de club naar Zeeland als gast van 3DCasco Totaal; aangeslotene De Hoop Terneuzen is met haar nieuwe mal voor de snelle productie van betonnen woningen zeer actief. Bijzonder vooral ook was deel 3 uit de workshopserie Ontwerpen in de fabriek. Dit keer met als thema Digitaal vakmanschap, robotische fabricage in de architectuur die tussen november 2015 en vandaag, 15 januari 2016, plaatsvond bij onze gastheer van vandaag: Studio RAP. De drie prachtige en uiteenlopende 3D-objecten uit de studie zijn digitaal ontworpen (met Rhino) en digitaal geproduceerd uit eps met de robot. Ze zijn hier ook tentoongesteld.

Aan de programmalijnen Booosting Circulair, Digitaal en Ruimte zal steeds meer inhoud worden gegeven. Onderzoeksprogramma’s in deze lijnen worden gestart en kunnen nader worden uitgewerkt met externe partijen als TU Delft, NVTB en het Rijksvastgoedbedrijf. Met deze innovatiepartners wil het bestuur 4 - 5 grotere events per jaar op vaste momenten in het jaar plannen. Heijnis spreekt namens het bestuur de wens uit dat Booosting in 2016 compact en efficiënt zal kunnen blijven functioneren en ook ruimte maakt voor de unieke projectbezoeken, Booosting Branchevreemd én 3 - 4 booostingtalks.

Nieuwe site
Er wordt gewerkt aan een nieuwe website. De samenwerking met de beursorganisaties van (Week van de)Bouw en Gevel en Building Holland) worden voortgezet en Booosting is inmiddels ook kennispartner van Duurzaamgebouwd.

Nieuwe aangeslotenen
Ondanks een aanhoudende voorzichtigheid, afwachtendheid in onze sector is het bestuur verheugd met de uitbreiding van het netwerk met zes organisaties: Easybrick, Efectis Nederland, ImagoBouwers, Saxion Hogeschool Enschede, ID bouwen van architectuur en dus IHC Studio Metalix.

Aan het eind van zijn verwachtingsvolle verhaal voegt Heijnis daar nog een jonge club aan toe: als dank voor de begeleiding van de workshops Digitaal Vakmanschap biedt hij Wessel van Beerendonk van Studio RAP een tweejarig aangeslotenschap aan.

Nieuwe voorzitter
Joost Heijnis is voorzitter van Booosting sinds september 2012. Hij wil dit jaar de hamer graag overdragen aan een andere bevlogen bouwinnovator, bij voorkeur uit het Booostingnetwerk. Indien u zich hierover nader wilt oriënteren kunt u contact met hem op nemen: joost.heijnis@cepezed.com of 06 4575 0685.

Nieuw jaar 2016
PROOOST op een creatief nieuw jaar!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl