Ontvang onze nieuwsbrief:

Onderzoek ism Saxion HS: Polypyrrool, slimme functies toevoegen aan bio-based gevels

Proefproject
Polypyrrool structuur

01 oktober 2015: Booosting is per september 2015 samen met het lectoraat Innovatieve Technologie in de Bouw van Saxion een onderzoek gestart naar de mogelijkheden voor het toevoegen van (slimme) functies aan met polypyrrool behandelde biobased materialen als hout, bamboe en biocomposieten.


Polypyrrool, slimme functies toevoegen aan bio-based gevels

Relevante functies worden verder verkend op hun potentie voor de bouw, zoals bijvoorbeeld de potentie van het licht elektrisch geleidend vermogen voor vochtsensoring en stralingsabsorptie.

 

Een deel van de functies wordt doorontwikkeld zodat zij gereed zijn voor toepassing in bouwproducten, denk aan uv-bescherming, schimmelwering, brandwerendheid. Deze worden getest in proefopstellingen en een pilotgebouw. Mogelijke (technologische) drempels voor de toepassing worden zo veel mogelijk opgelost. Daarnaast worden nieuwe ketens van bedrijven gevormd om de nieuwe materialen en producten te realiseren.

 

Het project duurt twee jaar en wordt geleid door Saxion en ondersteund met een SIA RAAK subsidie.

 

Betrokken partijen
MEVO, Fire Resistant, Duynie, Moso, Millvision, PURbond, NHC, Projectontwikkelaar gebiedsontwikkeling Laarberg, Agrodome, IAA, 4D Architects, Architectenbureau 52 Noord, SDA, Universo, Frost@Design, TNO, TU/e, Fachagentur Nachwachsende Rohstoffe, Studium Generale en Saxion en Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie.

 

Info

Saxion Enschede - Kenniscentrum Leefomgeving

Mieke Oostra - lector Innovatieve technologie in de bouw

m.a.r.oostra@saxion.nl

06 2950 3949 

0570 6030 39 (secretariaat)

 

Saxion is sinds 1 september ook aangesloten bij Booosting!

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl