Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag Bedrijfsbezoek Corus Ymuiden

Klaar voor de bustocht over het immense bedrijfsterrein - zo groot als Bussem Kleurenworkshop Hoe volgen kleuren elkaar op? Mark Kottering van NCS (mi) legt het nog eens uit. Galerij Dudokhuis Koninklijke Hoogovens, inmiddels TATA STEEL IJmuiden

05 november 2010: Verslag van het bedrijfsbezoek aan Corus Colors in IJmuiden en de Kleurenworkshop op 23 september 2010.


Presentatie Haro Coolen Corus "Staal + Energie"
Staal is dun, geleidt goed en kent een duurzame energieopwekking en - afgifte. Nadeel is dat er temperatuurverschillen nodig zijn, om van dit energievoordeel te kunnen profiteren. Corus heeft veel producten in dit genre, de nieuwste generatie is Phase change materials.


Presentatie Erik Wip Corus "Staal + Kleur"
"Kleur is veel belangrijker dan vorm, kleur nemen we ook eerder waar dan vorm. Kleur is een kwaliteit."

Corus Colors biedt met de ColorCoat-lijn een zeer grote verscheidenheid in vorm en kleur, aan geverfd staal op de markt. Hoogwaardig kwaliteit en kleurecht.


Kleurkenner Mark Kottering van de Nederlandse Kleurenschool leidt de Kleurenworkshop.

Het blijkt nog niet zo eenvoudig een logische volgorde aan te brengen in de schakeringen van de zes elementaire kleuren: zwart, wit, rood, geel, blauw en groen. Kottering: "Kleur is waarneming. Elke kleur die wij waarnemen kennen wij een plek toe in de kleurenruimte. Communiceren over kleur kan makkelijlk met het NCS Kleurnotatiesysteem. (Zie Natural Color System voor Kleur als taal). Belangrijk om te weten is dat wij voortdurend een nabeeld maken. Zo geeft een rode kleur een groen lichtbeeld, een blauwe kleur een oranje lichtbeeld en geel > paars. De kleur die u ziet ís dus niet de kleur die u ziet.

Presentatie Kleur, waarneming en communicatie

 

Tegenlezing Robert Adema - Faro architecten over houten huizen.

 

Op 27 september 2010 is de naam van Corus gewijzigd in Tata Steel.

 

Al met al: wéér een veelzijdige, kleurrijke Booostingdag!

 

zie ook de aankondiging

Kleur en Energie in de architectuur

 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl