Ontvang onze nieuwsbrief:

Verslag Nieuwjaarsborrel 2008 in het Kraanspoor

   Voorzitter Harm Boomsna en de plannen voor het nieuwe jaar

24 januari 2008: Vanaf 1952 hevelde het Kraanspoor, met twee mega hijskranen scheepsmaterialen van het vaste land op de aangemeerde schepen. De scheepsbouw kromp in en veel werven op de Noordelijke IJ-oever verdwenen. Zo ontstond er ruimte voor nieuwe activiteiten.


Verslag Nieuwjaarsborrel in het Kraanspoor te Amsterdam

Op initiatief van Trude Hooykaas en door haar niet aflatende inspanningen heeft het project Kraanspoor nieuwe levensvatbaarheid gekregen. De bouw is gestart in 2006 en in augustus 2007 is het als kantoor in gebruik genomen. Zónder de kranen, want die verdwenen al in 1999.


Het spoor is 270 meter lang en draagt nu 10.500m2 vvo.
Het Kraanspoor is ontwikkeld door ING Real Estate DevelopmentDe architectuur is van Ontwerpgroep Trude Hooykaas


Door de geweldige ligging en dito uitzicht én de inspirerende omgeving (de NDSM-werf als buur met ruimte voor allerlei kunstdisciplines en klein vakmanschap) is het transparante kantoor inmiddels geheel verhuurd aan creatieve bedrijven. De Noordelijke IJ-oever is in ontwikkeling, er komen woningen, winkels, werkruimten, scholen, ateliers, cafés, restaurants, musea, stadsparken en alles wat bij een stad hoort. Met behoud van de havenhistorie wordt een culturele en dynamische omgeving ontwikkeld.

OTH
In het ontwerp van Ontwerpgroep Trude Hooykaas architectuur (OTH) is de opbouw eenvoudig en puur van vorm. Het drielaags glazen volume zweeft boven de bestaande constructie. De relatie tussen oud en nieuw is behouden door de breedte van de opbouw te laten relateren aan de breedte van het kraanspoor. De vier oude trappenhuizen zijn in ere hersteld door ze te gebruiken als stijgpunten. De transparante liften bieden uitzicht over het IJ.
De stalen constructie is open en de gevels zijn van glas: water alom. Geweldig.
Met galerijen voor de broodnodige frisse neus en aanlegmogelijkheden voor (privé) watervervoer. Met ogenschijnlijk minimale ingrepen blijft het industrieel karakter behouden.

ING
ING Real Estate is actief in de ontwikkeling, financiering en investment management van kwaliteit vastgoed. Een wereldwijd onroerend goed netwerk met ervaren lokale professionals.
Totale portefeuille meer dan € 100 miljard. 2500 medewerkers in 21 landen. ING Real Estate bewijst zich met Het Kraanspoor wederom als toonaangevend leverancier van innovatief vastgoed.


Veel dank gaat uit naar Boris Ziermans, accountmanager Leasing van ING Real Estate Development, voor het geheel belangeloos ter beschikking stellen van een unit voor de Nieuwjaarborrel.


Het Kraanspoor heeft inmiddels twee belangrijke Vastgoedprijzen in de wacht gesleept. De Mipim ‘Green Building’ awardmvoor duurzaamheid, en de ‘Special Jury’ award 2008.

Booosting aangeslotenen INBO architecten uit Woudenberg en Façade Consulting & Engineering waren ook betrokken bij dit project. Inbo als projectadviseur, Anton Tapper als geveladviseur.

Jolanda Steenhouwer
coördinator Booosting

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl